Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Την κατηγόρησαν για την δολοφονία των γονιών της που κατακρεουργήθηκαν με τσεκούρι. Αθωώθηκε, στιγματίστηκε και το σπίτι του εγκλήματος έγινε δημοφιλής πανσιόν!Ήταν λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, στις 4 Αυγούστου 1892, όταν το πτώμα του Άντριου Στάντον βρέθηκε στο σαλόνι του σπιτιού του. Το κρανίο του είχε συνθλιβεί με βαρύ αντικείμενο. Στον επάνω όροφο, βρέθηκε και το πτώμα της συζύγου του κατακρεουργημένο με τον ίδιο τρόπο.

Οι αστυνομικοί του Φολ Ρίβερ στη Μασαχουσέτη, που εξέτασαν τις σορούς, διαπίστωσαν ότι το όπλο του εγκλήματος ήταν τσεκούρι.
Βασική ύποπτη για την διπλή δολοφονία ήταν η κόρη του Στάντον, Λίζι, η οποία δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με την μητριά της.
Οι κακιές γλώσσες την ήθελαν μαλωμένη και με τον πατέρα της. Για τις αρχές υπήρχε κίνητρο. Έλειπαν όμως οι αποδείξεις.
Το τσεκούρι, λίγες ώρες αργότερα, βρέθηκε στο κελάρι. Η 32χρονη γυναίκα συνελήφθη και δικάστηκε στις 5 Ιουνίου 1893.Η 32χρονη Λίζι

Η κοινωνική θέση του επιχειρηματία πατέρα της, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε ξεσήκωσε την κοινωνία του Φολ Ρίβερ. Πολλοί πίστεψαν ότι κίνητρο της διπλής δολοφονίας ήταν οι μεταξύ τους κακές σχέσεις. Όσοι όμως, είχαν έρθει σε επαφή με τον Στάντον, υποστήριξαν ότι δεν έκανε όλες τις δουλειές του με απόλυτη διαφάνεια.
Υποστήριζαν ότι μπορεί τελικά να μην είχε σκοτώσει το ζευγάρι η κόρη, αλλά κάποιος οργισμένος πελάτης του.Το δωμάτιο όπου βρέθηκε νεκρή η μητριά της Λίζι

Εκείνο που ελάφρυνε την θέση της Λίζι, ήταν οι αντιφατικές μαρτυρίες των αστυνομικών που εξέτασαν την υπόθεση.
Θετικό ρόλο έπαιξε και η άρνηση της για υπεράσπιση από το δικηγόρο της οικογένειας. Τελικά λόγω και έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων οι δικαστές αθώωσαν την 32χρονη.


Το δωμάτιο της

Μετά το τέλος της δίκης, μετακόμισε στην ήσυχη τοποθεσία Χιλ, στο Φολ Ρίβερ. Παρά την αθώωσή της η τοπική κοινωνία την εξοστράκισε.
Πέθανε από πνευμονία την 1η Ιουνίου του 1927, αφήνοντας όλη της την περιουσία στην αδερφή της αλλά και στο ίδρυμα προστασίας ζώων του Φολ Ρίβερ.
Σήμερα, το σπίτι όπου έγινε το φρικτό έγκλημα έχει γίνει πανσιόν.
Το απρόβλεπτο στοιχείο της ιστορίας, είναι ότι το επιλέγουν γνωρίζοντας ότι έχει διαπραχθεί το έγκλημα μέσα στον συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα η ιδιοκτήτρια, Μάρθα Μακ Γκιν, παραδέχεται ότι οι περισσότεροι ζητούν το δωμάτιο όπου βρέθηκε νεκρή η μητριά της Λίζι.

instabam.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου