ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΑΧΙΛΛΗ -Του Γιώργου Νούτσου








Πολύ σημαντική και εξαιρετικά θετική θα χαρακτηρίσω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μακροχρόνια εκμίσθωση δημοτικού οικοπέδου
στο ΚΤΕΛ για την ανέγερση εκεί νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων.
Είναι καιρός πια, να μπεί ένα τέλος στην σημερινή τριτοκοσμική εικόνα. Τα Γρεβενά, είναι ίσως η τελευταία πρωτεύουσα Νομού, που ταλαιπωρείται και κατ επέκταση ταλαιπωρεί τους κατοίκους της, προσφέροντας τους συγκοινωνιακές υποδομές μιας μεταπολεμικής Ελλάδας, χωρίς την παραμικρή ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών, παρά τις ομολογουμένως καλές προθέσεις αυτών, που από την Πολιτεία είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον παροχής του συγκοινωνιακού έργου.



Το αίτημα για την δημιουργία νέων, σύγχρονων και ασφαλών εγκαταστάσεων δεν είναι ασφαλώς κάτι νέο. Ήδη από το 2007 που είχα αναλάβει Δήμαρχος Γρεβενών, είχαμε ξεκινήσει να συζητάμε με την τότε διοίκηση του ΚΤΕΛ αυτή την προοπτική, δηλαδή της αναζήτησης νέου χώρου, εμπλέκοντας στην κουβέντα μας τόσο τον χώρο αυτό, που τελικά παραχωρήθηκε, όσο και εκείνον που προβλέπεται στο Σχέδιο Πόλης, χωρίς όμως να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία δυσκολίες και αμφιγνωμίες που υπήρχαν. Σίγουρα όμως, συμβάλαμε στο να ωριμάσει η ιδέα και έστω και με καθυστέρηση, να φτάσει να γίνει σήμερα πράξη.
Το θεωρώ όλο αυτό, ένα μεγάλο και γενναίο βήμα. Και το λέω μετά λόγου γνώσης, γιατί υπηρέτησα το θεσμό και γνωρίζω πολύ καλά εκ των έσω, πόσο μεγάλες δυσκολίες ενέχουν για μια δημοτική αρχή τέτοιες αποφάσεις. Εξίσου θετική και η στάση της αντιπολίτευσης, που συνηγόρησε στην απόφαση, κατανοώντας το αυτονόητο… Πως δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να χάνουμε χρόνο και ευκαιρίες, όπως δυστυχώς, πάμπολλες φορές συνέβη στο παρελθόν, για να καταστήσουμε την αγαπημένη μας πόλη, μια πόλη ανθρώπινη, πολιτισμένη, σύγχρονη και ελκυστική, που θα προτρέπει τους κατοίκους τους να επιμένουν να την επιλέγουν απόλυτα συνειδητά και ευχάριστα, σαν το κέντρο του προσωπικού οικογενειακού, επαγγελματικού και κοινωνικού βιοπορισμού τους.
Στέκομαι στο αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που το κρίνω εξαιρετικά θετικό. Θετικές βρίσκω κι όλες τις αιτιάσεις και τους προβληματισμούς, που κατατέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους, που συνέβαλαν καταλυτικά στην πληρέστερη κατανόηση των δυσκολιών του θέματος, αλλά από την άλλη, θεωρώ αντιπαραγωγική και μικρόψυχη την αποχώρηση από την διαδικασία και την καταψήφισή του από κάποιους άλλους.



Όσοι ασχολούνται με τα κοινά του τόπου τους, είναι προκαταβολικά επιφορτισμένοι με ένα θεμελιώδες καθήκον… Να πολιτεύονται με ορίζοντα στην σκέψη και να τολμούν, συμπαρασύροντας στο όραμά τους όλους εκείνους τους οποίους μέσα από την θεσμική τους θέση τυχαίνει να εκπροσωπούν. Ο φίλος Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης αυτό ακριβώς έπραξε στην περίπτωση αυτή και θέλω με την ευκαιρία αυτού μου του σημειώματος, δημόσια να του το αναγνωρίσω και να τον συγχαρώ.
Μένει πλέον, η από δω και πέρα συναινετική και παραγωγική λειτουργία και συνεργασία των εμπλεκομένων για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε το συντομότερο δυνατό, τα Γρεβενά να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς το μέλλον… Εκεί που τον πρώτο ρόλο τον έχει αναμφισβήτητα ο άνθρωπος και οι καθημερινές του ανάγκες…!

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή