Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Να γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν μια μικρή τρύπα στο αυτί τους!Μια μικρή επιπλέον τρύπα στο αυτί ενός ανθρώπου, είναι μια εκ γενετής ατέλεια που περνάει σχεδόν απαρατήρητη. Επίσης, δεν είναι επιβλαβής. Αυτή η ατέλεια ονομάζεται προωτιαίος κόλπος και είναι γνωστή και ως προωτιαία κύστη ή σχισμή.

Ο εξελικτικός βιολόγος Νιλ Σουμπίν, σκέφτηκε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι απομεινάρι από τα βράγχια των ψαριών. Ωστόσο, η θεωρία αυτή δεν έχει επικυρωθεί επιστημονικά.

Αυτή η μικρή επιπλέον τρύπα, σχηματίζεται συνήθως κατά την 6η εβδομάδα του εμβρύου.Σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, η εκ γενετής διαταραχή αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1864.

Η τρύπα σχηματίζεται κατά τα πρώτα στάδια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και είναι κληρονομική.

Το διαδικτυακό περιοδικό ιατρικής Medscape, εξηγεί: “Αυτές οι μικρές τρύπες βρίσκονται κοντά στο μπροστινό μέρος και σηματοδοτούν την είσοδο σε κάποιον κόλπο, που μπορεί να φτάσει κάτω από το δέρμα, κοντά στον χόνδρο του αυτιού.”

Μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά μπορεί να μολυνθεί.

Η εξέταση των προωτιαίων κόλπων, είναι κάτι νέο.“Το σημαντικό πρόβλημα, είναι ότι μπορεί να μολυνθούν και δημιουργηθούν φλεγμονές”, αναφέρει το παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια.

Οι γιατροί συστήνουν σε όσους έχουν πάθει πολλές φλεγμονές σε αυτό το σημείο, να κάνουν μια μικρή χειρουργική επέμβαση για να το αφαιρέσουν τελείως.

Για ήπιες λοιμώξεις, δίνονται αντιβιοτικά και για χρόνιες, συστήνεται η επέμβαση.Μελέτες δείχνουν ότι το φαινόμενο είναι πιο συνηθισμένος στους Ασιάτες και τους Αφρικανούς.

Οι περισσότερες τρύπες βρίσκονται στο εξωτερικό του αυτιού, αλλά υπάρχουν και μερικές στο εσωτερικό.Στην Ασία, 4 στους 10 έχουν μια επιπλέον τρύπα στο αυτί, ενώ στην Αγγλία, το ποσοστό αγγίζει μόλις το 0,9% του πληθυσμού.instabam.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου