Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

20 λόγοι που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει πλούσιος -Ενας εκατομμυριούχος εξηγεί


plousioi-708


Ολοι μα όλοι κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν πει «αχ να ήμουν πλούσιος». Οι συμβουλές για το πώς μπορεί να ενταχθεί κανείς στο κλαμπ αυτό πολλές.


Αλλά οι λόγοι που λίγοι τελικά το καταφέρνουν ποιοι μπορεί να είναι. Τι κρατά πίσω τους περισσότερους;

Ο Στιβ Σίμπολντ, συγγραφέας του βιβλίου «Πώς σκέφτονται οι πλούσιοι» και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος κατέληξε στους λόγους που παρουσιάζονται παρακάτω, αφού πρώτα μίλησε με 1.200 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου κατά τη διάρκεια των 30 προηγούμενων χρόνων.

20 λόγοι που δεν είστε πλούσιοι:
  • Εχετε πεποιθήσεις μεσαίας τάξης για τα χρήματα 
Με άλλα λόγια, δεν έχει σημασία πόσο έξυπνος είσαι ή πόσο καλά κάνεις τη δουλειά σου αν είσαι επικεντρωμένος στο να αποταμιεύεις χρήματα ή ακόμη και να ψάχνεις για χρήματα εναγωνίως ή υπό καθεστώς φόβου για το αύριο. Πρέπει να δρας με ελευθερία και να κυνηγάς τις ευκαιρίες
  • Νομίζεις ότι οι πλούσιοι είναι απατεώνες 
Ο μέσος άνθρωπος έχει προγραμματιστεί από την παιδική του ηλικία να πιστεύει ότι οι πλούσιοι απέκτησαν την περιουσία της ανέντιμα και κάνοντας απάτες. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πλούσιοι έχτισαν τις περιουσίες της χάριν στη φιλοδοξία τους, την καθοδήγηση που είχαν και τα οράματά τους.
  • Φοβάσαι την επιτυχία 
Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά όντως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται την επιτυχία. Τη θέλουν, αλλά είναι τρομοκρατημένοι για αυτό που ενδεχομένως να έρθει. Σταματείστε να σας είστε κυριευμένοι από το φόβο. Μόνο έτσι θα πάτε μπροστά.  • Δεν πιστεύεις ότι σου αξίζει να γίνεις πλούσιος 
Ο μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι να είναι κάποιος πλούσιος είναι ένα προνόμιο που απονέμεται μόνο σε κάποιους τυχερούς. Η αλήθεια είναι ότι, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, όλοι έχουν το δικαίωμα να γίνουν πλούσιοι αν είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν πλούτο για άλλους.
  • Πιστεύεις ότι τα χρήματα είναι η ρίζα του κακού 
Η πίστη αυτή εγκλωβίζει πολλούς ανθρώπους και δεν τους απελευθερώνει. Το χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία αλλά κάνει τη ζωή πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.  • Πιστεύεις ότι να είσαι φτωχός είναι κάτι... ενάρετο 
Η θεωρία πίσω από αυτό το μότο, υποστηρίζει ότι πρέπει οι άνθρωποι να είναι ευγνώμονες και ευτυχισμένοι με αυτά που έχουν και ότι οι φιλοδοξίες είναι καθαρή απληστία.

Το ανθρώπινο μυαλό, όμως, είναι προγραμματισμένο να θέλει πάντα το κάτι περισσότερο. Αυτή είναι και η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε καινοτομία στην ιστορία. Η φιλοδοξία δεν είναι αμαρτία. Είναι αρετή.
  • Φοβάσαι ότι θα χάσεις τους φίλους σου από τη μεσαία τάξη 
Υπάρχει και αυτός ο φόβος. Αν, όμως, τελικά τους χάσετε μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθείτε αν ήταν ποτέ πραγματικοί φίλοι σας;Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου