ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Πιερ Μπερζέ, ο μεγάλος έρωτας του Υβ Σεν Λοράν παντρεύτηκε στα 86 του



Στις 31 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Pierre Bergé - Yves Saint Laurent παντρεύτηκε τον
αγαπημένο του Αμερικανό διακοσμητή Madison Cox, με κάθε μυστικότητα.


Την είδηση αποκάλυψε το περιοδικό Ici Paris και την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Πιερ Μπερζέ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. «Εζησα στη ζωή μου δύο μεγάλους έρωτες: δέκα χρόνια με τον Bernard Buffet και πενήντα χρόνια με τον Yves Saint Laurent. Τότε ο γάμος γκέι δεν υπήρχε. Σήμερα υπάρχει. Διευθετώ λοιπόν την κατάστασή μου με τον Madison Cox», είπε.



Με τον σχεδιαστή Yves Saint Laurent, ο Πιερ Μπερζέ δεν είχε τη δυνατότητα να παντρευτεί. Είχαν υπογράψει ένα σύμφωνο συμβίωσης το 2008, αλλά ο μεγάλος δημιουργός και ιδιοκτήτης του οίκου μόδας πέθανε έναν χρόνο αργότερα.
«Είναι πολύ σημαντικό που ο Φρανσουά Ολάντ νομιμοποίησε τον γάμο γκέι. Είμαι ολοκληρωτικά αντίθετος με όλα αυτά τα κινήματα της Δεξιάς που τον πολεμούν», δήλωσε ο Μπερζέ.



Ετσι, στα 86 του ο Πιερ Μπερζέ επισημοποιεί τη σχέση του με τον 58χρονο Madison Cox. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και γνωρίζονταν από την δεκαετία του 1970, όταν ο Cox τελείωνε τις σπουδές του. Από τότε, ο 58χρονος Αμερικανός έγινε «κηπουρός εκατομμυριούχων» και εργάστηκε στη διακόσμηση της βίλας του τραγουδιστή Sting ή του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, μεταξύ άλλων.


Με τα χρόνια, ο διακοσμητής πήρε μια σημαντική θέση στη ζωή του Πιερ Μπερζέ, συνιδιοκτήτη της εφημερίδας Le Monde. «Γνωρίζω τον Madison Cox σαράντα χρόνια. Είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Pierre Bergé – Yves Saint Laurent. Αυτός θα με διαδεχτεί σε όλα», δήλωσε ο Πιερ Μπερζέ.

Η ερωτική και επαγγελματική ιστορία μεταξύ του Πιερ Μπερζέ και του Υβ Σεν Λοράν υπήρξε τόσο εμβληματική για τη Γαλλία που έγινε βιβλίο, ταινία, ντοκιμαντέρ.



Συναντήθηκαν το 1958. Ο Yves Saint Laurent ήταν διευθυντής στον οίκο Dior και στη συνέχεια, σε ηλικία 21 ετών, πήρε την ηγεσία του οίκου. Ο Πιερ Μπερζέ ήταν επίσης μια μεγάλη προσωπικότητα. Παθιασμένος με τη λογοτεχνία και την όπερα, ήταν μάνατζερ εκδόσεων των έργων του Jean Giono και του Jean Cocteau (των οποίων έχει ακόμη τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα).


Το 1961, ο Saint Laurent εγκαταλείπει τον Dior και ιδρύει τον δικό του οίκο υψηλής ραπτικής. Χάρη στο οραματικό του πνεύμα και το ταλέντο του, καθώς και στην υποστήριξη και τις οργανωτικές ικανότητες του Πιερ Μπερζέ, ο YSL έφερε επανάσταση στον κόσμο της μόδας και απελευθέρωσε τη σύγχρονη γυναίκα.


Οι δυο τους μοιράστηκαν πενήντα χρόνια κοινής ζωής στα σπίτια τους στο Μαρακές, στον πύργο Gabriel στη γαλλική Νορμανδία και στο πολυτελές διαμέρισμα της αριστερής όχθης του Παρισιού.


Ο Πιερ Μπερζέ υπήρξε πρόεδρος της Οπερας της Βαστίλλης, πρέσβης της UNESCO, υποστηρικτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ιδρυτής της ένωσης Sidaction εναντίον του AIDS, συνιδιοκτήτης της εφημερίδας Le Monde.

Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 180 εκατομμύρια ευρώ.










Ο Πύργος Gabriel του ζευγαριού στην Νορμανδία:
















Το μυθικό ζευγάρι το 1981:






iefimerida.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου