Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος πάθει εγκεφαλικό! Τα απλά βήματα που μπορούν να σώσουν μια ζωή!


Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν καταλάβετε πως
κάποιος παθαίνει εγκεφαλικό είναι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας γιατί έτσι θα μπορείτε να βοηθήσετε ουσιαστικά και να σκεφτείτε καθαρά. Προφανώς και δεν είναι εύκολο να μείνεις ψύχραιμος σε δύσκολες καταστάσεις άλλα να θυμάστε πως προέχει το άτομο που υποφέρει και πως έτσι θα αποφύγετε μοιραία λάθη.
Αφού καλέσετε ασθενοφόρο, όσο περιμένετε δεν θα πρέπει να μετακινήσετε για κανένα λόγο το άτομο. Κατά τη διάρκεια του εγκεφαλικού, τα τριχοειδή αγγεία τεντώνονται επομένως αν μετακινήσετε το άτομο μπορεί να σπάσουν, προκαλώντας αιμορραγία.
Βρείτε μια βελόνα ή μια σύριγγα και αφού την αποστειρώσετε με έναν αναπτήρα, κερί ή ότι σας βρίσκεται εύκαιρο, τρυπήστε και τα δέκα δάχτυλα προκειμένου να αρχίσει να κινείται το αίμα. Αν δείτε ότι δεν βγαίνει αίμα, πιέστε λίγο τα δάχτυλα.

Περιμένετε να έρθει βοήθεια και όταν το ασθενοφόρο φτάσει, ενημερώστε για ότι ακριβώς συνέβη από την ώρα που καταλάβατε πως το άτομο παθαίνει εγκεφαλικό και για τις κινήσεις που ακολουθήσατε όπως να μετακινήσατε το θύμα κτλ.

Δείτε και το βοηθητικό βίντεο. Τώρα ξέρετε πως πρέπει να κινηθείτε!

instabam.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου