Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Ο Φρανσουά Ολάντ βγήκε και επίσημα στη σύνταξη -Δείτε πόσα θα παίρνει τον μήνα
Και επίσημα από τις 15 Μαίου ο Φρανσουά Ολάντ βγαίνει στην σύνταξη, με

απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Το ύψος της σύνταξής του θα είναι 15.000 ευρώ τον μήνα και το ποσό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο αν ο Ολάντ θελήσει να γίνει μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου (συν 14.000 μικτά το μήνα).

Δείτε την επίσημη απόφαση συνταξιοδότησης:Εκτός από την μηνιαία σύνταξη, ο Ολάντ θα λάβει και γενναιόδωρη αποζημίωση, σύμφωνα με νόμο του 1955, ήτοι 5.164 ευρώ τον μήνα. Αλλά δικαιούται και άλλες συντάξεις από προηγούμενα επαγγέλματα, τα οποία μπορεί να διεκδικήσει.

Οπως και όλοι οι άλλοι πρόεδροι δημοκρατίας που βγήκαν στην σύνταξη, ο Ολάντ δικαιούται, επιπλέον, ένα διαμέρισμα επιπλωμένο και δύο άτομα στην υπηρεσία του. Δικαιούται επίσης ένα αυτοκίνητο του κράτους με δύο οδηγούς. Εξάλλου, δύο αστυνομικοί θα αναλάβουν την φύλαξή του και επτά συνεργάτες θα τον βοηθούν στις εργασίες του.

Ωστόσο, αυτά τα πλεονεκτήματα θα είναι για λίγα χρόνια. Σύμφωνα με απόφαση του 2016, ο αριθμός των συνεργατών μειώνεται μετά την πενταετία στην σύνταξη: οι συνεργάτες από επτά θα γίνουν τρεις, οι αστυνομικοί από δύο θα γίνουν ένας. Αυτός ο αριθμός ωστόσο θα τον ακολουθεί για όλη την υπόλοιπη ζωή του.Οι Γάλλοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι απαιτούνται τεράστια ποσά για τους συνταξιούχους προέδρους δημοκρατίας. Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν κοστίζει ετησίως 3,9 εκατομμύρια ευρώ, ο Νικολά Σαρκοζί κοστίζει 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ο Ζακ Σιράκ κοστίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο αντιστοιχεί στα γενικά τους έξοδα, χωρίς να υπολογίζεται η σύνταξή τους.

Βουλευτές όλων των κομμάτων ζητούν μια μεταρρύθμιση ώστε να ξεκαθαρίσει πόσα πλεονεκτήματα θα έχουν οι συνταξιούχοι πρόεδροι δημοκρατίας. Ζητούν μάλιστα να παύουν οι υπάλληλοι και η φύλαξη μετά από πέντε χρόνια. Ο ίδιος ο Ολάντ είχε υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει μια μεταρρύθμιση για την αποζημίωση των πρώην προέδρων, αλλά δεν έγινε ποτέ. Το θέμα ξανατίθεται με τον νέο πρόεδρο της Γαλλία Εμανουέλ Μακρόν, γιατί αν δεν επανεκλεγεί το 2022 τότε θα βγει στη σύνταξη σε ηλικία ...44 ετών!iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου