Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ - Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα



Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά για 4 άτομα
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση
6 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
100 γρ. καπνιστή παντσέτα κομμένη σε κυβάκια
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
2-3 φύλλα βασιλικό λεπτοκομμένα
Φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βγάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την κόβουμε τετραγωνάκια.
Κρατάμε στην άκρη το περίβλημα. Βάζουμε σε ένα μπολ την ψίχα μαζί με τα τοματίνια, την παντσέτα, το βασιλικό, το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.



newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου