ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ένοχος ενδοτισμός...- Γράφει η Κατερίνα Ζιώγα






Παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, 3-5-17, μια εκδήλωση του κέντρου πρόληψης ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ με θέματα των δύο ομιλητών:
Η Διαφορετικότητα στην Εκπαίδευση και
Πολυπολιτισμικότητα και αντίστροφος ρατσισμός
(Γι΄αυτό διακόπτουμε για σήμερα τη σειρά για το Μασονισμό)


Ήταν άκρως επιτυχής στο να μας πείσει από τη μια ότι χρειαζόμαστε παιδεία, για να βλέπουμε με σεβασμό και συμπάθεια, ιδιαίτερα τα παιδιά στο χώρο της Εκπαίδευσης, κάθε συνάνθρωπό μας, που η καταγωγή του, η κουλτούρα του, η θρησκεία του, το επίπεδο μόρφωσής του, η υγεία του, τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματά του τέλος πάντων τον κάνουν διαφορετικό από μας.
Από την άλλη το δεύτερο θέμα μάς έδωσε εναύσματα για σοβαρό προβληματισμό για το ποιοι είμαστε και πρέπει να είμαστε μέσα σ΄ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση, η οποία στοχεύει στην ίδρυση ενός υπερεθνικού παγκόσμιου κράτους.
Αναφέρθηκαν γι΄αυτό συμπεριφορές ξένων χωρών απέναντι στη διαφορετικότητα άλλων λαών, και κυρίως του Ισλαμικών.
  
 Κράτησα προσωπικά απ΄εδώ ιδιαίτερα την έκφραση ''ένοχος ενδοτισμός'', που σημαίνει ένοχη υποχώρηση.
 
  Μέσα από περιστατικά που παρατέθηκαν, υποπτευθήκαμε - χωρίς να το στοχεύει ο ομιλητής - μια παρασκηνιακή προπαγάνδα, την οποία εμπνεύστηκαν ή και αποδέχτηκαν οι προαναφερθέντες λαοί και με την οποία προπαγάνδα φαίνεται να βάλλεται ύπουλα και μεθοδευμένα ο χριστιανισμός.

  Και για να μη μας καταλογίσει κανείς καχυποψία και προκατάληψη παραθέτουμε τα σχετικά παρακάτω κείμενα:

   19 Νοε 2014



ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


    Η παγκοσμιοποίηση και η πανθρησκεία σε όλο της το μεγαλείο! Μέσα στον καθεδρικό, υποτίθεται χριστιανικό ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας, στην Ουάσιγκτον, πριν από λίγες μέρες, μουσουλμάνοι τέλεσαν την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, (Cuma), γνωστή ως namaz, για πρώτη φορά στην ιστορία του ναού και για πρώτη φορά σε ναό που δεν έχει καμία σχέση με την θρησκεία του Ισλάμ, καθώς έχει κτιστεί για την χριστιανική λατρεία.
  
    Όπως αναφέρεται με διθυραμβικό ύφος σε τουρκικά δημοσιεύματα, μέσα στον καθεδρικό ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας, εκεί που γίνονται οι επίσημες ορκωμοσίες, πάνω στην Βίβλο, υπουργών της αμερικανικής κυβέρνησης και γερουσιαστών της αμερικανικής γερουσίας, τελέστηκε στις 14 Νοέμβριου 2014 για πρώτη φορά μουσουλμανική τελετή και μερικές εκατοντάδες μουσουλμάνοι των Ηνωμένων Πολιτειών συγκεντρωθήκαν εκεί για να προσευχηθούν στον Αλλάχ και στον προφήτη τους τον Μωάμεθ.
   .....................................................................................................................................................................................................................................  
  Για το ιστορικό αυτό γεγονός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του ο πρόεδρος του Ιδρύματος, «Σύνδεσμοι Αμερικανικού Ισλάμ», ..., ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως σήμερα επιτεύχτηκε άλλο ένα βήμα προσέγγισης μουσουλμάνων και χριστιανών και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν για την προσέγγιση και με άλλες θρησκείες, όπως ο βουδισμός και ο ινδουισμός, που στις ΗΠΑ έχουν αρκετούς οπαδούς με τους οποίους υπάρχει συνεχής διάλογος με τους  μουσουλμάνους των ΗΠΑ.

  Η εντυπωσιακή αυτή κίνηση να τελεστεί μέσα στον χριστιανικό καθεδρικό ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας της Ουάσιγκτον μουσουλμανική τελετή, προκάλεσε την αντίδραση κάποιων Αμερικανών πολιτών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την ίδια ώρα που τελείτο το namaz έξω από τον ναό φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατάληψης του χριστιανικού ναού από τους μουσουλμάνους.
   Μάλιστα μια κυρία, όπως αναφέρεται στα τουρκικά δημοσιεύματα, φώναζε δυνατά στην είσοδο του ναού : «Σε αυτή την χώρα έχουν κτιστεί αμέτρητα τζαμιά για τις ανάγκες της ισλαμικής λατρείας, γιατί σήμερα έρχεστε εδώ μέσα στον χριστιανικό καθεδρικό ναό και τελείτε το μουσουλμανικό namaz ;», χωρίς φυσικά να λάβει κάποια απάντηση από τους μουσουλμάνους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στον ναό.
  Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, θεωρήθηκε σαν άλλο ένα σημαντικό βήμα προσέγγισης των θρησκειών προς την τελική ευθεία για την καθιέρωση και επικράτηση της παγκόσμιας θρησκείας όπου δεν θα υπάρχουν, όπως τονίζουν οι παγκοσμιοποιητές, διαφορές μεταξύ των διαφόρων θρησκειών και όλοι μαζί θα υμνούν τον ένα και μοναδικό Θεό, (Αλλάχ, Βράχμα, Βισνού και…δεν συμμαζεύεται!). 
   Σκεφτείτε αλήθεια με αυτή την λογική, αν αύριο αιτήσουν να  παραχωρηθούν και κάποιοι ελληνορθόδοξοι ναοί στους μουσουλμάνους, που συνεχώς αυξάνονται στην χώρα μας, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος, για να τελέσουν το namaz, καθώς αυτό θα θεωρηθεί φυσιολογικό και απαραίτητο από όλους όσους πρεσβεύουν πως είναι μια αναγκαία κίνηση χάριν της… παγκόσμιας «αγάπης» και της προσέγγισης των θρησκειών. 
  Σκεφτείτε μήπως αυτή η άποψη έχει και κάποιους ελληνορθόδοξους ποιμενάρχες οπαδούς και δεν  θα έβλεπαν αρνητικά, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, μια τέτοια εξέλιξη, (ελπίζουμε πως κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο!).
   Αναρωτηθήκατε όμως ως πού μπορούμε να φτάσουμε για χάριν της Νέας Εποχής και της Νέας Τάξης ;
 Το παράδειγμα του καθεδρικού ναού της Ουάσιγκτον αύριο μπορεί να γίνει και δικό μας «προοδευτικό» παράδειγμα «χριστιανικής αγάπης» και «ενότητας»!
Αλί και τρισαλί μας!!!!

-----------------------
  Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013
   
 ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!!
 
   Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης -

 Έλλείψει ποιμνίου η καθολική εκκλησία του αγίου Πέτρου, στην περιοχή Stoke-on Trent της Αγγλίας, πουλήθηκε πριν από λίγες μέρες στους μουσουλμάνους σύμφωνα με δημοσίευμα της ισλαμικής τουρκικής εφημερίδας, MilliGazete.
   Η ισλαμική εφημερίδα επισημαίνει χαιρέκακα στο ίδιο δημοσίευμα ότι, ενώ  λιγοστεύουν συνεχώς οι Άγγλοι που πηγαίνουν να εκκλησιαστούν, αντιθέτως αυξάνεται συνεχώς το μουσουλμανικό στοιχείο που σε λίγο καιρό θα γίνει κυρίαρχο θρησκευτικά.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο καθολικός επίσκοπος του Birmingham δήλωσε στον τύπο ότι συνεχώς ελαττώνεται το θρησκευόμενο ποίμνιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συντηρηθούν οι εκκλησίες και για τον λόγο αυτό πωλούνται σε πρόθυμους αγοραστές, όπως είναι οι μουσουλμάνοι.
   Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2007, μόνο το 15% των Άγγλων πάει μια φορά το μήνα να εκκλησιαστεί, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η σχετική έρευνα, η Αγγλία να είναι σήμερα η πιο αποχριστιανοποιημένη χώρα της Ευρώπης.
    Όλα αυτά σίγουρα μας προβληματίζουν έντονα, καθώς σε μια Ευρώπη, (και στην οποία ανήκουμε και εμείς), που αποστασιοποιείται όλο και περισσότερο από τη χριστιανική της πίστη, τα ισλαμικά σύμβολα ξεφυτρώνουν παντού.
   Σύμφωνα με το διεθνές κέντρο δημοσκοπήσεων Gallup, για το 51% των Ευρωπαίων η θρησκεία δεν σημαίνει τίποτα, ενώ μόνο το 20% δηλώνουν πιστοί.
   Στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Βρετανία και τη Δανία, το ποσοστό αυτό μόλις που αγγίζει το 10%.
   Γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως  κάθε χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι μπαίνουν στην Ευρώπη με σκοπό να παραμείνουν μόνιμα.
   Σε μια ήπειρο, όπου οι κάτοικοί της γερνούν και δεν αναπαράγονται αρκετά, (έως το 2050 υπολογίζετε ότι ο ευρωπαϊκός πληθυσμός θα έχει μειωθεί κατά 40 εκατομμύρια), ενώ κάθε μουσουλμάνα γεννά κατά μέσον όρο οκτώ παιδιά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα επόμενα 40 χρόνια ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα είναι σχεδόν στο ίδιο ποσοστό με τον γηγενή, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
  
  Είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό που υποστήριξε παλαιότερα η γνωστή Ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, Οριάνα Φαλάτσι, (Oriana Fallaci), στο   βιβλίο της με τίτλο, «Η Δύναμη της Λογικής», ότι  οι φανατικοί μουσουλμάνοι μετανάστες χρησιμοποιούν τα γόνιμα σώματα των γυναικών τους, προκειμένου να εξισλαμίσουν μακροπρόθεσμα την Ευρώπη, (αλήθεια, πού είναι οι «φωτισμένοι» Έλληνες προοδευτικοί να την κατακρίνουν και αυτή για… ρατσισμό).
   Σύμφωνα με την Ιταλίδα διανοούμενη, μέσα σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη, από το Βλαδιβοστόκ μέχρι το Γιβραλτάρ, υπάρχει ήδη μια δεύτερη μουσουλμανική πόλη, όπου κυριαρχεί το Κοράνι.
   Ο στόχος των μουσουλμάνων μεταναστών είναι, σύμφωνα με τη Φαλάτσι, η κατάκτηση της χριστιανικής Ευρώπης εκ των έσω.
   Πρόκειται ''για μια βαθμίδα της ισλαμικής επεκτατικής πολιτικής, για τη μοναδική τέχνη στην οποία οι γιοι του Αλλάχ ήταν πάντοτε αξεπέραστοι: η τέχνη να εισβάλουν, να κατακτούν και να υποτάσσουν».
   Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με την Φαλάτσι, για την κατάκτηση της Ευρώπης θα χρησιμοποιηθούν τα γόνιμα σώματα των μουσουλμάνων γυναικών, που γεννούν  με αξιοζήλευτο ρυθμό.
   «Τα νεογέννητα των μουσουλμάνων φθάνουν ήδη στο 30% των γεννήσεων στις Βρυξέλλες και στο 60% στη Μασσαλία.
   Μ’ αυτό τον τρόπο η Ευρώπη εξισλαμίζεται, μετατρέπεται σε Ευραμπία, δηλαδή σε μια επαρχία του ισλαμικού κόσμου».
   Για την Οριάνα Φαλάτσι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί επιτέλους το δικαίωμα στους Δυτικούς να αμυνθούν, «αλλιώς είναι χαμένοι».
   Αυτόν τον κίνδυνο εξισλαμισμού της Ευρώπης επεσήμανε και ο πρώην ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικόλα Σαρκοζύ, στις 19 Ιουνίου του 2009, όταν επίσημα παραδέχτηκε ότι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης είναι προ των πυλών 
   Ο Σαρκοζύ πρόβλεψε ότι στα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλές μετατροπές εκκλησιών σε τζαμιά.
   Η μετατροπή της Ευρώπης σε Ευράμπια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, είναι πλέον μια ορατή και πολύ συγκεκριμένη απειλή.

    Με όλα αυτά αντιλαμβάνεται κανείς ότι, ενώ στην Ευρώπη ήδη ανησυχούν, τι να πούμε εμείς εδώ στην Ελλάδα, όπου συνεχίζεται ανεξέλεγκτα η εισροή χιλιάδων φανατικών μουσουλμάνων, πολλοί από τους οποίους είναι και τζιχαντιστές.
   Αν τολμήσουμε να θίξουμε το ζήτημα, τότε είμαστε ρατσιστές, φασίστες και όλα τα παρεμφερή από αυτούς τους ίδιους, που έχουν καταστρέψει την πατρίδα μας.
 Καιρός να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να αμυνθούμε σε όλη αυτή την ισλαμική λαίλαπα, όπως το τόνισε και η Οριάνα Φαλάτσι.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

    Με αφορμή τα δύο παραπάνω κείμενα ας θυμηθούμε και λίγο τα της Νέας Εποχής και Νέας Τάξης Πραγμάτων:
  
    ''Η λεγόμενη Νέα Εποχή βασίζεται σε μια άποψη της αστρολογίας ότι κάθε 2000 χρόνια περίπου η ανθρωπότητα μπαίνει και σε νέα εποχή.
  Η προηγούμενη, μας λένε, ήταν η εποχή των ιχθύων ή εποχή του χριστιανισμού.
  Τώρα μπαίνουμε στην εποχή του υδροχόου, μια χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα.
  Ο χριστιανισμός θα τεθεί στο περιθώριο της ιστορίας.
  Θα έρθουν νέες αλήθειες. Θα τις φέρει ο νέος Μεσσίας ή ο Χριστός της Νέας Εποχής.

      Αυτοί που κατευθύνουν τη Ν.Ε έχουν δύο βασικούς στόχους.
   Πρώτο την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο με κατάληξη στην επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με επικεφαλής έναν παγκόσμιο κυβερνήτη (δικτάτορα), τον αναμενόμενο από αυτούς ''Μεσσία'' της Ν.Ε.
  Δεύτερο την εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε θρησκευτικό επίπεδο, δηλ. τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας θρησκείας ή πανθρησκείας, η οποία θα προκύψει από τη συνένωση όλων των γνωστών θρησκειών.
  Γι΄αυτό και βλέπουμε να βάζουν όλες τις θρησκείες να συζητούν μεταξύ τους, για να βρουν αυτά που τους ενώνουν.
   
  ( Έτσι δικαιολογείται - λέμε εμείς - γιατί οι μουσουλμάνοι δραστηριοποιήθηκαν για την επιβίωση και τη διάδοση της θρησκείας τους)

    Για να επικρατήσει σε θρησκευτικό επίπεδο η Ν.Ε, υποστηρίζει ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο και επιδιώκει τη διάβρωση, την άλωση δηλ. εκ των ένδον του χώρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας διεθνώς, μιας και οι υπόλοιπες ''Εκκλησίες'' ή θρησκείες λίγο πολύ είναι μέσα στο παιχνίδι τους.

   
      Κι εμείς αναρωτιόμαστε: οι ορθόδοξοι λαοί ποια θέση έχουμε πάρει ή έστω οφείλουμε από εδώ και στο εξής να πάρουμε;
  Εμείς οι Έλληνες τουλάχιστον αργήσαμε να πονηρευτούμε και να ερμηνεύσουμε τα σημεία των καιρών.
  Η Παγκοσμιοποίηση εργάζεται και κινείται  ταχύτατα και ανεπαίσθητα και μας έπιασε στον ύπνο.
  Και να πίνουμε ράθυμα το ναργιλέ μας.

  Κι έτσι σιγά σιγά μ΄έναν ένοχο ενδοτισμό, που δηλώνει ρηχότητα και ραγιαδισμό - τα καλλιεργούν αυτά και τα χρέη μας και γενικότερα η κάθε είδους κρίση - κάτω από σειρά νόμων και υπονόμων προδίνουμε και παραδίνουμε σε ξένες κουλτούρες τη συνείδησή μας, ως άτομα και ως έθνος, και ακριβούς θησαυρούς της πατρίδας μας.
 Και πρώτο την πίστη μας στο Χριστό.
  Ανεχτήκαμε να εξισώσουν στην ελληνική Εκπαίδευση, όπου ποτίζεται το παιδί μ΄ό,τι διδάσκεται, το Χριστό με ανθρώπινες -  αξιόλογες για την εποχή τους σίγουρα - προσωπικότητες.
  Σοφούς μεν, αλλά ανθρώπους.
  Που έχουν περιορισμένη την ικανότητα να αντιληφθούν οι ίδιοι πρώτα όλη την αλήθεια της ζωής στη γη και να σώσουν έτσι τον άνθρωπο.
  Τον οποίο σώζει από την αμαρτία και την αιώνια καταδίκη μόνο το αίμα του γλυκυτάτου Ιησού του Κυρίου μας, που είναι Θεός και άνθρωπος.
  Και ο Οποίος γι΄αυτό δεν πρέπει να μπαίνει στην ίδια ευθεία με το Μωάμεθ, το Βούδα, τον Κομφούκιο, το Ζαρατούστρα κ.λ.π

    Και αν δεν αντισταθούμε έστω και τώρα, φιλειρηνικά μεν, αλλά με τσαγανό και πίστη στις παραδόσεις μας, θα ξυπνήσουμε μία πρωϊα, με την κομπλεξικότητα που μας διακρίνει, μουσουλμάνοι ή δεν ξέω τι άλλο.
  
  Ας σοβαρευτούμε, γιατί μέχρι τώρα έχουμε δείξει απέναντι σ΄αυτούς που μας ζητούν υποταγή στις υπαγορεύσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων - κι αυτή που τις υλοποιεί είναι η τωρινή Κυβέρνησή, το καλό παιδί του νεοεποχίτικου πνεύματος λόγω και της αθεϊας --  ένοχή ανοχή και ασυγχώρητο ενδοτισμό.
  Και επειδή υποπτευόμαστε ότι οι επισκέπτες μετανάστες, που είναι σίγουρα κι αυτοί θύματα, αλλά και όργανα συνάμα μιας προπαγάνδας για αποχριστιανοποίησή μας, ας ακούσουμε, και κλείνουμε μ΄αυτά, τα λόγια του μακαριστού γέροντα  π.Αυγουστίνου , που λέχτηκαν πολλά χρόνια πριν:
 
   '' 'Στώμεν καλώς΄. Έρχονται μέρες φοβερές. Θα πέσουν έθνη. Θα γίνει άνω κάτω ο κόσμος. Ό,τι είδαμε ως τώρα είναι μικρά. Να είμεθα με το Ευαγγέλιο. Εμείς οι ολίγοι θα γίνουμε ζύμη και η μαγιά ενός νέου κόσμου.
   Και τότε η Ελλάς δε θα πεθάνει ποτέ. Θα είναι το άστρο το φωτεινό, το οποίο θα φωτίζει τον κόσμο και θα φωνάζει και εις τα άλλα έθνη:
  'Στώμεν καλώς' ''.


Αμήν

Ζιώγα Κατερίνα
Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου