ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Καδακές, το μποέμ καταφύγιο των καλλιτεχνών



Φωλιασμένο ανάμεσα στα ακρωτήρια Norfeu και Creus και πλαισιωμένο από βουνά το Καδακές αντανακλά τον μεσογειακό ήλιο στα λευκά σπίτια του.

Το ψαροχώρι της βόρειας Καταλονίας στην Ισπανία μετατράπηκε σε κοσμοπολίτικο θέρετρο στις αρχές του 20ού αιώνα και το όνομά του προέρχεται από το Cap de Quers, δηλαδή ακρωτήρι των βράχων.

Στα μαγευτικά καταγάλανα νερά του φιλοξένησε τους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες της εποχής, αποτελώντας έμπνευση για τον Σαλβαδόρ Νταλί, τον Μαρσέλ Ντυσάν και τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Μάλιστα στεγάζει και το πρώην σπίτι και νυν μουσείο του σουρεαλιστή Νταλί με τα τεράστια λευκά αυγά στην σκεπή του.

Κάθε Αύγουστο πραγματοποιείται το διεθνές φεστιβάλ μουσικής του Καδακές ενώ στο εθνικό πάρκο Cabo de Creus ο επισκέπτης συναντά ένα μεγάλο αριθμό σπάνιων φυτών και ζώων.

Στη βραχώδη ακτογραμμή, οι μικροί και απόμεροι κόλποι αποτελούν πρώτης τάξεως απόδραση με σκάφος και τα διάφανα νερά αποζημιώνουν τον επισκέπτη. Περπατήστε στα στενά και απότομα δρομάκια του χωριού που οι Καταλανοί χαρακτηρίζουν ως το «μαργαριτάρι της Costa Brava».

Εξερευνήστε τις άγριες ακτές του Cap de Creus και τα ανεξερεύνητα μονοπάτια και απολαύστε την εκπληκτική θέα στο γαλαζοπράσινο της Μεσογείου.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Καδακές / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη με πτήση μέσω Βαρκελώνης. Από εκεί ακολουθεί διαδρομή 3 ωρών και 20 λεπτών με αυτοκίνητο μέχρι το Καδακές.












newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου