ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ταχύτερα από το αναμενόμενο εξελίσσεται το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας


Με ταχύτερο ρυθμό από τον αρχικά αναμενόμενο
εξελίσσεται το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Χαν Μιν-κου μετά την καταδίκη της νέας δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης της Πιονγιάνγκ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Επρόκειτο για εκτόξευση πυραύλου μεσαίας ακτίνας δράσης, ενώ ο ΟΗΕ απαιτεί από την Πιονγιάνγκ τη διακοπή ανάπτυξης του πυραυλικού της οπλοστασίου αλλά και τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματός της.
Η εκτόξευση, που έγινε την Κυριακή, εντοπίστηκε, σύμφωνα με τον υπουργό, από το ραντάρ του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, το οποίο έχει αναπτυχθεί από τον προηγούμενο μήνα στο έδαφος της Νότιας Κορέας προκαλώντας την αντίδραση της Κίνας.
Η Πιονγιάνγκ από την πλευρά της απορρίπτει κάθε διεθνή έκκληση για τερματισμό του πυραυλικού και πυρηνικού προγράμματος της, ακόμη κι από τον στενότερο σύμμαχό της, την Κίνα, καθώς υποστηρίζει ότι τα προγράμματα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της άσκησης της νόμιμης άμυνάς της. Ο κεντρικός στόχος των δύο προγραμμάτων, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, είναι η κατασκευή πυραύλου ο οποίος θα έχει ικανότητα πολεμικής μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής που θα μπορεί να πλήξει τις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ.
Μετά την εκτόξευση της Κυριακής, οι εκτιμήσεις των ειδικών σε θέματα πυραυλικών οπλοστασίων συγκλίνουν στην άποψη ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του παραπάνω στόχου.
Τη λήψη περισσότερων μέτρων για τον άμεσο τερματισμό των των πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας υποστηρίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που η διπλωματία των ΗΠΑ επιχειρεί να πείσει την Κίνα να αναλάβει περισσότερη δράση ασκώντας το σύνολο της διπλωματικής, οικονομικής και εμπορικής επιρροής της κατά της Βόρειας Κορέας.


newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου