Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΜΑΣ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟ (Φωτογραφίες)

Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Συλλείτουργο, επί τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου των Γρεβενών Αγίου Αχιλλίου,
τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Οι Δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, ο Διευθυντής Αστυνομίας Γρεβενών, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Στρατού, πλήθος ευλαβών πιστών και πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως, συμμετείχαν στη Θ. Λειτουργία και τίμησαν τον Πολιούχο μας Άγιο Αχίλλιο.Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα στο πηγάδι του Ιακώβ και τόνισε ότι ο Χριστός, όπως και τότε, έρχεται να συναντήσει προσωπικά τον κάθε άνθρωπο και έτσι συνάντησε και τον Άγιο Αχίλλιο ο οποίος από την παιδική του ηλικία έμεινε προσηλωμένος στο Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατός μας κ. Δαβίδ, ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς αλλά και όλο τον ευλαβή και πιστό λαό και τις αρχές του τόπου οι οποίοι με την αγάπη τους προς τον Προστάτη και Πολιούχο της πόλεώς μας Άγιο Αχίλλιο, λάμπρυναν και φέτος τον εορτασμό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου