ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τόσο καιρό πλένετε τα μαλλιά σας λάθος. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος!






Πόση ώρα κάνετε να στρώσετε τα μαλλιά σας το
πρωί; Μερικά λεπτά; Ώρες;

Παρά τις πολλές ώρες που περνάμε προσπαθώντας να κάνουμε τις μπούκλες μας ανάλαφρες και λαμπερές, οι περισσότεροι δεν σκεφτόμαστε πολύ το πλύσιμο των μαλλιών μας.

Φαίνεται ότι ο τρόπος που πλένεις τα μαλλιά σου έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη γενικότερη υγεία και εμφάνισή τους από όσο φαντάζεσαι.

Το πλύσιμο των μαλλιών μάλλον σου έχει γίνει συνήθεια. Ξυπνάς, παραπατάς μέχρι το μπάνιο σα ζόμπι, και μετά σαπουνίζεσαι χωρίς να το σκέφτεσαι. Ύπάρχουν περισσότερα από αυτό όμως.










Ευτυχώς για σένα, υπάρχου 7 βήματα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα μαλλιά σου σαν αυτά εδώ.






Και λιγότερο σαν αυτά.







Βήμα 1: Βούρτσισε τα μαλλιά σου πριν τα λούσεις.

Πριν μπεις για μπάνιο, βούρτσισε καλά αλλά απαλά τα μαλλιά σου. Το βούρτσισμα θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία στο κρανίο ενώ παράλληλα προλαμβάνει το σπάσιμο. Και για μπόνους, το βούρτσισμα πριν το μπάνιο θα μειώσει τον αριθμό των τριχών που πέφτουν στους σωλήνες, οπότε μπορείς να αποφύγεις το αηδιαστικό βούλωμα από τρίχες.






Βήμα 2: Βρέξε τα μαλλιά σου και βάλε σαμπουάν.

Βρέξε τα μαλλιά σου καλά με ζεστό νερό, απόφυγε το καυτό επειδή θα ξηράνει το κρανίο σου. Μετά, βάλε λίγο σαμπουάν στο χέρι σου όπως στην εικόνα και ξεκίνα να κάνεις απαλό μασάζ στα μαλλιά. Ξεκίνα από τις ρίζες και φτάσε μέχρι τις άκρες. Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά, βάλε λίγο παραπάνω σαμπουάν, απλά μην το παρακάνεις.






Βήμα 3: Κάνε μασάζ στο κρανίο


Οι περισσότεροι ξεπλένουν τα μαλλιά μετά το σαπούνισμα, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πριν ξεπλύνεις το σαμπουάν, βεβαιώσου ότι έχεις κάνει πρώτα ένα δίλεπτο μασάζ. Τρίψε το κρανίο δυνατά με τις άκρες των δαχτύλων σου με κυκλικές κινήσεις. Το μασάζ θα ενεργοποιήσει την υγιή κυκλοφορία στο κρανίο και θα γαλακτοματοποιήσει το σαμπουάν, ώστε να έχεις τα πλήρη οφέλη.






Βήμα 4: Ξέβγαλε

Τώρα ήρθε η ώρα να ξεβγάλεις όλο το σαμπουάν και τη λίγδα των μαλλιών. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς χλιαρό νερό και ότι ξεπλένεις τα μαλλιά εντελώς. Στύψε απαλά τις άκρες των μαλλιών για να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα από το σαμπουάν. Το να τα στεγνώσεις όσο γίνεται πριν το επόμενο βήμα είναι επίσης χρήσιμο.






Βήμα 5: Μαλακτική

Στύψε όσο περισσότερο γίνεται τα μαλλιά για να φύγει το νερό. Αυτό θα αποτρέψει το νερό από το να αραιώσει τα σημαντικά ενυδατικά στοιχεία της μαλακτικής. Βάλε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαλακτικής στην παλάμη σου, και μετά κάνε μασάζ από τη μέση των μαλλιών ως τις ρίζες. Αυτό θα τα θρέψει, θα τα ενυδατώσει και θα διορθώσει.





Βήμα 6: Ξέπλυνε με κρύο νερό.

Ξέπλυνε όλη τη μαλακτική από τα μαλλιά σου με κρύο νερό. Η θερμοκρασία είναι σημαντική, γιατί το κρύο νερό θα σφραγίσει τα εξωτερικά στρώματα των μαλλιών σου. Αυτό προστατεύει τα μαλλιά από το να αντέξουν την καταστροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας.




Βήμα 7: Στέγνωσε

Στέγνωσε απαλά τα μαλλιά σου με μια πετσέτα, και μετά με το πιστολάκι αν είναι απαραίτητο. Στέγνωσε από τη ρίζα στις άκρες – αυτό βοηθά τα εξωτερικά στρώματα να παραμένουν κλειστά. Μην σταματάς να κουνάς στο πιστολάκι και μην στεγνώνεις ένα σημείο για πολύ ώρα αλλιώς θα αφυδατώσεις σημεία των μαλλιών σου.





Τώρα, απόλαυσε τα μαλλιά σου σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο!

Θυμήσου να μην τα πλένεις υπερβολικά. Δύο με τρεις φορές τη βδομάδα είναι γενικά αρκετό, ανάλογα με το πόσο συχνά λαδώνουν.







instabam.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου