ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Τι να κάνετε όταν το παιδί δε συμπαθεί τα παιδιά των φίλων σας



Τις πρώτες φορές που το δικό σας παιδί και το αντίστοιχο της φίλης σας καλούνται να παίξουν μαζί στον ίδιο χώρο, μπορεί να μην τα βρίσκουν και να υπάρχουν γκρίνιες εφεξής. Άραγε τι μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση;

Το ιδανικό θα ήταν να έχει το παιδί δικαίωμα επιλογής να μην παίξει με το παιδί της φίλης μας, πρακτικά όμως αυτό είναι αδύνατον για ευνόητους λόγους. Άρα λοιπόν μια λύση ανάγκης θα ήταν να συναντιέστε κάποιες φορές με τη φίλη σας εκτός σπιτιού και να αφήνετε τα παιδιά σπίτι με τους μπαμπάδες τους.

Σε δεύτερο επίπεδο, θα πρέπει οπωσδήποτε να ακούσετε το παιδί τι έχει να σας πει για αυτή την άρνησή του και όχι απλά να προσπαθήσετε να του επιβάλετε με το ζόρι να ανεχτεί το άλλο παιδάκι για κάποιες ώρες. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ο αρνητισμός να είναι χωρίς λόγο, σε κάποιες άλλες όμως να έχει συγκεκριμένο υπόβαθρο.

Όσο δίκαιοι να είναι οι λόγοι που σας παραθέσει, ενημερώστε το ευγενικά ότι κάποιες φορές θα χρειαστεί να κάνει υποχώρηση και να περάσει χρόνο με το συγκεκριμένο παιδί της φίλης σας κι εσείς με τη σειρά σας να τα πείτε με την ησυχία σας. Ένα απλό παράδειγμα που το μικρό σας θα διδαχθεί την έννοια του συμβιβασμού, που είναι απαραίτητος κάποιες φορές στη ζωή.

Με βάση αυτά που θα σας πει, κάποια θα μπορέσετε να του τα εξηγήσετε υπό άλλο πρίσμα, το οποίο λόγω ηλικίας δεν μπορεί να διανοηθεί. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι κάποιες συμπεριφορές που το ενοχλούν ίσως είναι παρεξηγήσεις.

Προτρέψτε το μικρό σας να δώσει χρόνο στον εαυτό του και στο άλλο παιδί να γνωριστούν καλύτερα και ίσως έτσι γεφυρωθούν κάποιες (αν όχι όλες) οι διαφορές του. Τα βιαστικά συμπεράσματα δεν είναι καλός σύμβουλος!

Τέλος, θέστε στα υπόψη της φίλης σας την κατάσταση για να κάνει μια κουβέντα με το μικρό της μήπως ανακαλύψει ότι κάτι κάνει και δυσκολεύει τη ζωή του παιδιού σας.

newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου