ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Αποκαλυπτήρια τον Ιούνιο για την «έξυπνη πόλη» των Τρικάλων



Μια έξυπνη πόλη δεν αρκεί να είναι έξυπνη, πρέπει και να φαίνεται έξυπνη… Η διαφοροποίηση της περίφημης φράσης
αναφέρεται στην πόλη των Τρικάλων, η οποία τα τελευταία χρόνια προσφέρει πλήθος έξυπνων λύσεων προς όφελος των πολιτών, μέσα από διάφορες δράσεις και τεχνολογικές εφαρμογές.



Στο πλαίσιο αυτό, πέντε μοναδικές δράσεις – τμήμα ενός ολοκληρωμένου «πακέτου», υλοποιούνται από πέντε εταιρίες στα Τρίκαλα, οι οποίες συμπράττουν για ουσιαστικές λύσεις σε θέματα καθημερινότητας.

Το πλαίσιο των δράσεων παρουσιάστηκε πρόσφατα στις εργασίες του συνεδρίου «Mobile Connected World» στην Αθήνα. Ουσιαστικά όμως, θα «αποκαλυφθούν» ζωντανά στις 29 Ιουνίου στα Τρίκαλα, με καλεσμένους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τεχνοκράτες.

Το σημείο ελέγχου του προγράμματος θα είναι ορατό σε όλους, στο Δημαρχείο, ώστε ο πολίτης να βλέπει άμεσα τις εφαρμογές και τα οφέλη της «έξυπνης πόλης». Τα συστήματα, όπως ανακοινώθηκαν από τη δημοτική αρχή, είναι:

– Έξυπνη διαχείριση στάθμευσης (smart parking)

Αφορά στην κάλυψη 45 θέσεων στάθμευσης και θέσεων ΑΜΕΑ, η οποία θα επιτρέπει τη δυνατότητα εντοπισμού ελεύθερων θέσεων στάθμευσης από τους πολίτες. Η χρέωση, η πληρωμή, αλλά και η ανταμοιβή και παρακολούθηση του συστήματος θα γίνεται με τη χρήση προηγμένων εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα.

– Έξυπνος φωτισμός (smart lighting)

Αντικαθίστανται 24 φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες LED που θα διαθέτουν και αισθητήρες για ανίχνευση κίνησης και εξοικονόμηση ενέργειας.

– Έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας (smart mobility)

Χρησιμοποιούνται αισθητήρες καταμέτρησης οχημάτων και επιτυγχάνεται διαχείριση ροής με φωτεινούς σηματοδότες.

– Περιβαλλοντική διαχείριση (smart environment)

Εγκαθίστανται αισθητήρες μέτρησης περιβαλλοντικών μεγεθών, που συλλέγουν και αναλύουν τα σχετικά δεδομένα ποιότητας του περιβάλλοντος.

– «Ανοικτή Αγορά» (Open Mall)

Με τριπλή δράση, έξυπνη οικονομία (smart economy), έξυπνη διακυβέρνηση (smart governance) και έξυπνη υγεία (smart health).

Διατίθεται εφαρμογή για φορητές συσκευές (mobile App) και οι δράσεις στηρίζονται και στη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων.



Προσφέρονται δυνατότητες, όπως καταχώρησης προσφορών από επιχειρηματίες και εντοπισμού τους από χρήστες, ανάρτησης ανακοινώσεων από το Δήμο (πχ. εκδηλώσεις), ενεργοποίησης των εθελοντών που έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση απινιδωτών (ΚΑΡΠΑ), προκειμένου να αντιμετωπίζονται τυχόν περιστατικά κρίσεων υγείας στα όρια της πόλης και να σωθούν ζωές.

Οι υποδομές του πιλοτικού έργου «Ανοικτή Αγορά» (Open Mall) θα εφαρμοστούν στα όρια του κέντρου της πόλης των Τρικάλων, όπου είχε δοκιμαστεί και το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Οι υπόλοιπες 4 «έξυπνες» εφαρμογές θα προσφέρονται στο σύνολο του Δήμου.

Σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια ουσιαστική εφαρμογή, που συνενώνει αυτοδιοίκηση και ιδιωτικό τομέα, με οφέλη για την καθημερινότητα των πολιτών. Οι «έξυπνες πόλεις» έχουν υποχρέωση να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υπηρεσιών για τους πολίτες».

techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου