ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Της διαπλοκής... το κάγκελο






Πραγματικά συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στη χώρα που κανείς δεν μπορεί να τα ερμηνεύσει με τη λογική. Πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα διαπλέκονται με τόσο απροκάλυπτο τρόπο που κανείς πλέον δεν είναι σίγουρος για το τι συμβαίνει. Έχει χαθεί η μπάλα και ουδείς μπορεί να σκεφτεί πώς και από που έχει έρθει ο κόσμος ανάποδα.

Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε έναν οξύ επιχειρηματικό πόλεμο με πολιτικούς αρχηγούς, κόμματα, βουλευτές ή υπουργούς να γίνονται όλοι μαλλιά κουβάρια.

Η απροκάλυπτη στήριξη του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά η αγιογραφία στον Αλέξη Τσίπρα με ταυτόχρονη αποδόμηση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ποτέ κανείς επιχειρηματίας που έχει ή σκοπεύει να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα (με το Δημόσιο σε πρώτο πλάνο) δεν πήρε θέση υπέρ ή κατά ενός κόμματος ή ενός πολιτικού. Όλοι είχαν τις συμπάθειές τους ή τις αντιπάθειές τους, όλοι έκαναν δουλειές, άλλοτε καθαρές κι άλλοτε βρόμικες, αλλά ποτέ δεν έγινε τόσο ωμή παρέμβαση επιχειρηματία στα πολιτικά πράγματα.

Ο Ιβάν Σαββίδης είτε από άγνοια κινδύνου, είτε από άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας, είτε γιατί ο ίδιος έχει πολιτικές βλέψεις (αν όχι ο ίδιος σίγουρα να ανεβάζει και να κατεβάζει πολιτικούς), τάραξε τα λιμνάζοντα νερά και αλλάζει τα δεδομένα.

Άλλωστε, στο παρελθόν κι όχι μόνο στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες ήταν πάντοτε με το... γκουβέρνο και με κανένα κόμμα.

Κατ' αρχάς είναι απορίας άξιον πώς το Πρώτο Θέμα του Θέμου έδωσε «βήμα» στον Σαββίδη για να κάνει το διάγγελμά του. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η εφημερίδα είχε αγαστές σχέσεις με τον Β. Μαρινάκη. Τα έσπασαν τώρα και προβάλλουν με τέτοιο τρόπο τον μεγάλο του εχθρό Ιβάν Σαββίδη;

Κατά δεύτερο, σήμερα όποιος δει την χρεοκοπημένη και υπό πλειστηριασμό εφημερίδα του ΔΟΛ, τα Νέα θα πάθει την πλάκα του. Ευθεία επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη που μιλά για νέα βοσκοτόπια και νέα... καπνοτόπια παρουσιάζοντας τη σχέση του επιχειρηματία με την κυβέρνηση, τα πρόστιμα που χαρίζονται, τα χρέη του ΠΑΟΚ και μια γενικότερη εικόνα διαπλοκής του Μαξίμου με τον «Ρώσο». Και γεννάται το εξής ερώτημα: Μια εφημερίδα που θα πουληθεί μέχρι τις 30 Μαΐου, που ακούγεται ότι θέλει να αγοράσει όλο τον ΔΟΛ και ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης και άλλοι, γιατί να χτυπήσει έναν επίδοξο αγοραστή; Είναι τρελοί στον ΔΟΛ να διώχνουν έναν επενδυτή ή τους έβαλε κάποιος άλλος να τον χτυπήσουν για να μην πάρει ούτε το Συγκρότημα ούτε να ελέγξει το Mega;

Αμ ο Σαββίδης που επιτίθεται με τόση σφοδρότητα στον Μητσοτάκη λέγοντας ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός; Που το ξέρει; Κι αν του χρόνου έχουμε εκλογές και σαρώσει η ΝΔ τι θα πρέπει να κάνει στον «αριστερό» επιχειρηματία Σαββίδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Καλογρίτσα στην καρδιά του Αλέξη;

Είναι επιχειρηματική συμπεριφορά να καταγγέλλεις έναν υποψήφιο πρωθυπουργό, να τον σέρνεις στα δικαστήρια, να τον ταπεινώνεις; Λογικό δεν είναι μόλις αναλάβει την εξουσία να σε τσακίσει; Δεν έχει λογική ή μήπως απλά ο Σαββίδης έχει γερές πλάτες και δεν φοβάται τίποτε;



Τι κρύβεται άραγε πίσω απ' όλα αυτά; Ποιος είναι με ποιον και ποιος συγκρούεται με άλλον; Είναι φανερό, και με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός (καταγγέλλοντας τον ΠΑΟΚ για μεθόδευση και παγίδευση του Θρύλου) ότι Μαρινάκης και Σαββίδης είναι στα μαχαίρια. Κι ότι πιθανότατα να υπάρξουν και πολιτικές προεκτάσεις στην κόντρα τους. Ήδη στα μέσα ενημέρωσης έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια. Οι εφημερίδες του Μαρινάκη τσακίζουν την κυβέρνηση, ο ΔΟΛ αποδομεί πλήρως τον Τσίπρα και οι ελεγχόμενοι από τον Σαββίδη βλέπουν μέχρι και την συμφωνία με τους δανειστές ως... τρελό weekend στου Αλέξη.

Και γύρω – γύρω μια σειρά από άλλους επιχειρηματίες που παρακολουθούν με προσοχή και είναι έτοιμοι να πάρουν τις παλάσκες και τα όπλα.

Η... λιγότερο διαπλεκόμενη κυβέρνηση της χώρας τα έχει κάνει άνω – κάτω βάζοντας στο παιχνίδι παλαιούς και νέους επιχειρηματίες, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ρωσία. Ελπίζουμε όλο αυτό να καταλήξει κάπου γιατί ο πόλεμος της διαπλοκής ποτέ δεν έκανε καλό στον τόπο.


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου