ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ανθεί ο αθλητισμός στα Γρεβενά ;




Επιστολή του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών:


Ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες μια κουβέντα για την άνθιση του αθλητισμού στα Γρεβενά και παρόλο που δεν την προκαλέσαμε την παρακολουθούμε και ομολογουμένως δεν αντιστεκόμαστε στον πειρασμό να συμμετάσχουμε, μιας και πιστεύουμε ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών επιβάλεται να είναι παρών όποτε γίνεται λόγος για τα αθλητικά κυρίως, αλλά όχι μόνο, δρώμενα της πόλης .




Φέτος ο σύλλογος γιορτάζει τα σαράντα χρόνια ζωής και συνεχούς παρουσίας στον πανελλαδικό αθλητισμό ενίοτε και στον παγκόσμιο! Αθλητές με νίκες σε ολυμπιακούς αγώνες και συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα φόρεσαν (και φορούν) την φανέλα του συλλόγου και αγωνίστηκαν (και αγωνίζονται) με τα χρώματα του.
Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε ότι στον ΓΣΓ έκανε τα πρώτα της βήματα η Βούλα Πατουλίδου. Με τα χρώματα του ΓΣΓ ο Σαράντης Μαρκόπουλος πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ,.Διέπρεψε στα πανελλήνια πρωταθλήματα η Σίκλη , η Μάρκου, Τζήκα από τις παλαιότερες γενιές αλλά και η Ζωγράφου, πολλάκις πρωταθλήτρια Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκε και φυσικά η Κουτσαλιάρη με συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων και πανελληνιονίκης . Εννοείται ότι ο κατάλογος των επιτυχιών μεγαλώνει και σας ετοιμάζουμε εκπλήξεις από τα τρομερά μωρά των τμημάτων υποδομής του Φίλιππου Καραγιάννη
Ένας κατάλογος που για το τμήμα του βόλεϊ είναι τόσο μακρύς που προκαλεί θαυμασμό σε όλους.
Να μιλήσουμε για αθλητές και αθλήτριες που φόρεσαν το εθνόσημο και αγωνίστηκαν στις εθνικές κατηγορίες του ελληνικού αλλά και ξένων πρωταθλημάτων όπως ο Χαντές , η Νάκα , η Κολοβού, η Πρώιου, ο Ψάριας, η Πασσιά , η Γιώτα , η Χαντάβα, η Κατσαντώνη, η Γάτου και μόλις πέρσι ο Λέτσιος χρυσός βαλκανιονίκης με την εθνική παίδων;

Να μιλήσουμε για την αντρική ομάδα με παρουσία για τριάντα χρόνια σε εθνικές κατηγορίες, στην Β' εθνική (όταν σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν δύο όμιλοι) και στην Α2;
Η μήπως να μιλήσουμε για την γυναικεία ομάδα με παρουσία για χρόνια στην Α2 όταν ήταν ένας όμιλος με πιο πρόσφατη την σεζόν 2012-2013 όταν έχασε την παραμονή της για ένα σετ με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε.
Καλό θα είναι να θυμόμαστε και τα μικρότερα κορίτσια μας. Τις νεάνιδες με παρουσίες στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος και πολλές φορές πρώτες στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΜ
Πρώτες στον όμιλο τους και οι παγκορασίδες μας το 2007 και το 2013 με συμμετοχές στο final four της ΕΣΠΕΜ με πιο πρόσφατη την περσινή ως καλύτερη δεύτερη από τους τρείς ομίλους.
Οι επιδόσεις αυτές και η παρουσία των ομάδων μας σε όποιο πρωτάθλημα κα αν αγωνίζονται δεν είναι παρά ένδειξη της τρομερής δουλειάς που κάνουν οι προπονητές μας (ο Γιώργος Μέμτσας με περισσότερα από τριανταπέντε χρόνια προσφοράς στο άθλημα και στον σύλλογο, η Κολοβού, η Παπανίκου, ο Λούδας) σε όλα τα επίπεδα.
Ένδειξη είναι και η παρουσία μας με ομάδες όλων των ηλικιών , παγκορασίδων, νεανίδων , γυναικών ,παίδων και ανδρών.



Ένδειξη είναι και οι πάνω από 150 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται σε αυτά αλλά και στα τουρνουά mini volley που οργανώνει ο ΓΣΓ (πέντε μαζί με το μεγάλο της πλατείας φέτος στα Γρεβενά) άλλα και σε όσα διοργανώνονται στις γειτονικές πόλεις. Σκοπός μας είναι να αγωνίζονται ΟΛΟΙ οι αθλητές μας και οι ομάδες μας να μην είναι κλειστά τμήματα 5-6 βασικών.
Ένδειξη είναι και η συμμετοχή μας στις επιλογές των κλιμακίων με δεκατρείς αθλήτριες φέτος που εντυπωσίασαν με την τεχνική τους κατάρτηση και την σωματοδομή τους.
Είναι τόσα πολλά που μπορεί να γράψει κανείς και πολλά αυτά που μπορεί να ξεχάσει που θα γέμιζαν άνετα τις σελίδες ενός βιβλίου.
Συμπερασματικά όμως μπορούμε να πούμε πως ο αθλητισμός στα Γρεβενά δεν ανθεί, ο αθλητισμός στα Γρεβενά έχει καλοκαίρι και καύσωνα και ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών είναι καυτός και ώριμος για να προσφέρει πολλά περισσότερα και τα επόμενα σαράντα χρόνια! Θα σέβεστε...(που λένε και τα πιτσιρίκια μας δείχνοντας τα μπράτσα τους)

5 σχόλια:

  1. Έχοντας υπάρξει αθλητής του ΓΣΓ με πνεύμα μετριοπάθειας, σεβασμό και αγάπη στη προσφορά του ιστορικού αθλητικού σωματείου στη γρεβενιώτικη κοινωνία, ειλικρινά λυπάμαι για τη διαχείριση που τυγχάνει η ιστορία ενός από τα πλέον σημαντικά σωματεία της Δυτικής Μακεδονίας. Κυρίως, γιατί αντιλαμβάνομαι έναν άτυπο και ανούσιο ανταγωνισμό για το πλέον δραστήριο και σημαντικό σωματείο της πόλης μας, που κατά την εκτίμησή μου δεν αφορά κανέναν. Είμαι βέβαιος ότι με το πνεύμα της επιστολής θα διαφωνούσαν πολλά από τα πρόσωπα που μνημονεύονται διότι πρώτιστο μέλημα κάθε αθλητικού σωματείου είναι η διαμόρφωση χρήσιμων χαρακτήρων για την κοινωνία μέσω της σωστής αθλητικής, και όχι μόνο, εκπαίδευσης των νέων.
    Η καλλιέργεια του πνεύματος του “ευ αγωνίζεσθαι” και ο αθλητικός πολιτισμός είναι κομμάτι της κουλτούρας αυτού του τόπου, εκτιμώ όμως ότι απέχουν παρασάγγας από άσκοπες συγκρίσεις, μακριών λιστών διακρίσεων και περιττές προτροπές καθώς όλοι αγαπούν και σέβονται τον ΓΣΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΣΓ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΠΡΙΝΤΕΡ ΤΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΤΣΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΕΓΚΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΑ 4*100 . Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΕ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ 60Μ , ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΥΛΑΚΑΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΑ 60Μ ΑΝΔΡΩΝ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΔΙΑ!! ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΩΜΕΝΟΙ 1 ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΡΦΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΓΣΓ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΟΛΕΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συγκεκριμένοι δύο Γρεβενιώτες, εκτός από δύο σπουδαίοι αθλητές ήταν και παραμένουν δύο αδαμάντινοι χαρακτήρες, θα συμπλήρωνα στο σχόλιό σου και την σπουδαία Γιάννα Καφετζή με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αν δεν κάνω λάθος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέποντας τα σχόλια σας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια, είστε γνωστές βλέπω, και όχι ευκαιριακοι επιδιξειες, τα του στίβου στα Γρεβενά!! Ο κουκουτσελας ήταν πρωτίστως αλτης, ο μέγας Τεντογλου πρώτος, μετά ποδοσφαιριστης, και μετά σπριντερ!! Όντως δεν έχω χάσει από τους παγκόσμιους και πανευρωπαϊκόυς πρωταθλητές!! Αλλά ο κουκουτσελας κατά τη γνώμη μου ήταν και θα εξακολουθουσε να είναι ο καλύτερος σπριντερ όλων εποχών στην Ελλάδα!! Τον ευχαριστώ που με έκανε πιο ανταγωνιστικο και με την καλοσύνη του καλυτερο ανθρωπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης ιδιαίτερη μνεία στον μεγάλο γυμναστη αστεριο μπασδεκη για την ολοκληρωτική προσφορά του στο στίβο των Γρεβενών όπως και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στον μετέπειτα προπονητή μου νεοφυτο Παναγιώτιδη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή