ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Eπιστροφή... στο 2012




Ο ένας μετά τον άλλον οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαμηνύουν στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να
υπάρξει πολιτική συμφωνία στη συνεδρίαση της Ευρω-ομάδας.

Ένα ακόμη Eurogroup θα χαθεί με την κυβέρνηση να επιχειρεί για άλλη μια φορά να παίξει επικοινωνιακά. Τουλάχιστον δύο φορές, σε ανάλογες συνεδριάσεις δεν βγήκε απολύτως κανένα αποτέλεσμα αλλά το Μαξίμου πανηγύριζε. Η ΕΡΤ έλεγε ότι ήρθε το τέλος της λιτότητας, η Αυγή ανακοίνωσε το τέλος των μνημονίων και όλη η Συριζαίϊκη κουστωδία φόραγε… γραβάτες.




Όμως, και σ’ αυτή τη συνεδρίαση δεν πρόκειται να προχωρήσει καμιά διαδικασία. Οι Γερμανοί και κυρίως ο Σόιμπλε, κρατούν τη λύση στα χέρια τους, αποκλείοντας κούρεμα χρέους ή μικρότερα επιτόκια και συζητώντας πιθανότατα επιμηκύνσεις στις αποπληρωμές. Δηλαδή… επιστροφή στο 2012, τότε που και πάλι η κυβέρνηση πήρε ανάλογες υποσχέσεις για το χρέος αλλά που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια, δύο μνημόνια, μια γενική καταστροφή της οικονομίας, απίστευτα μέτρα λιτότητας για να επιστρέψει η χώρα εκεί που την είχε αφήσει ο Σαμαράς; Έπρεπε να γίνει το έγκλημα που έγινε στη χώρα για να μας υποσχεθούν ότι είχαν υποσχεθεί στον Στουρνάρα εκείνον τον Νοέμβριο του 2012;

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Η κυβέρνηση που θα έδιωχνε τα μνημόνια αλλά υπέγραψε στα τέσσερα ότι της έβαλαν μπροστά δεν θα πάρει παρά μόνον υποσχέσεις. Και μάλιστα υποσχέσεις για μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από το φθινόπωρο του 2018 και με το τέλος του τρίτου μνημονίου. Το εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι το 2021 θα εφαρμόζονται πολύ σκληρά μέτρα, δηλαδή η συνέχιση του μνημονίου, χωρίς ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης.

Εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης να πανηγυρίζει για πλεόνασμα 3,9% ή 4,2% το 2016. Όσο μεγαλύτερο πλεόνασμα, τόσο μεγαλύτερα και τα ποσά που θα δίνουμε για χρεολύσια.

Όσο μεγαλύτερα πλεονάσματα τόσο ο Σόιμπλε και η παρέα του θα πιστεύουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ότι η ελληνική οικονομία πάει καλά με το πρόγραμμα λιτότητας που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και θα απαιτούν να συνεχιστεί.

Και στο κάτω – κάτω, ποιες χώρες σε όλο τον κόσμο μπορούν αυτή τη στιγμή να παρουσιάσουν πλεόνασμα πάνω από 3,5%; Η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, άντε και η Κίνα. Πώς η Ελλάδα θα το καταφέρει για την επόμενη τετραετία;

Εγκληματικό επίσης λάθος της κυβέρνησης να προγραμματίζει συζητήσεις και λύσεις για το χρέος μέσα στην προεκλογική περίοδο της Γερμανίας. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να βάλει ο Σόιμπλε υπογραφή σε αναδιάρθρωση χρέους πριν από τις εκλογές. Το χειρότερο είναι ότι με τη βέβαιη επικράτηση της Μέρκελ τον Σεπτέμβριο, εκτιμάται ότι η νέα κυβέρνηση θα γίνει πιο σκληρή και θα απαιτήσει περισσότερα από την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται, λένε πληροφορίες, το επόμενο καλοκαίρι οι δανειστές να απαιτήσουν ένα ακόμη μνημόνιο, αυτή τη φορά για το χρέος. Δηλαδή συνεχής επιτροπεία, έγκριση προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, μέτρα «διόρθωσης» της πορείας της οικονομίας, όταν υπάρχει εκτροχιασμός.



Τι να περιμένουμε αύριο, σε ένα έκτακτο Eurogroup ή στο επόμενο τακτικό της 15ηςΙουνίου; Ουσιαστικά τίποτε, επικοινωνιακά ελάχιστα. Μια διατύπωση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές και θα βάζει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι μέχρι να βρεθεί κάποιος να το τινάξει. Κι αν δείτε τον Τσίπρα να βάζει γραβάτα και τους φανατικούς Συριζαίους να χορεύουν στο Σύνταγμα θα είναι γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν. Μόνον έτσι θα κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου