ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Mega-lo σκάνδαλο Σαββίδη – Μπόμπολα – Μαξίμου





Σε μια σημαντική αποκάλυψη που θα αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των media, προχωρά το Antinews.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προηγούμενα 24ωρα επήλθε συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού που κατέχει η οικογένεια Μπόμπολα στο Mega. Ένα ποσοστό που φτάνει το 34% το οποίο, ωστόσο, ανήκει ουσιαστικά στον «Πήγασο».

Ποιος είναι ο αγοραστής είναι εύκολο να το καταλάβετε, αυτός που ήθελε όσο τίποτε να μπει στο χώρο της τηλεόρασης για να κάνει τις δουλειές του και να… στηρίξει τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Τσίπρα. Ο λόγος για τον ελληνορώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Πληροφορίες που μας έρχονται από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι υπεγράφη και το σχετικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ποσά που δόθηκαν ή αν υπάρχουν ευρύτερες συμφωνίες, τι πήραν οι τράπεζες κ.λπ.




Ο Σαββίδης με τον τρόπο αυτό αποκτά το μεγαλύτερο κομμάτι του καναλιού και θα μπορεί να διαπραγματευτεί με τον έτερο μεγάλο μέτοχο, την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Όμως, το colpo grosso είναι άλλο. Είναι ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ στα οποία περιέρχεται και ένα ποσοστό της τάξης του 22% του Mega. Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν έως τις 31 Μαΐου κι εφόσον ο Σαββίδης πλειοδοτήσει και πάρει και αυτό το «πακέτο» γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος στο Mega, και μάλιστα με πολύ λιγότερα χρήματα από τα 61,5 που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο για να πάρει μόνο την άδεια. Τώρα βρίσκει ένα έτοιμο μαγαζί που με λίγα λεφτά μπορεί να το ξαναστήσει στα πόδια του. Ειδικά από τη στιγμή που λένε οι πληροφορίες ότι έχει έσοδα της τάξης των 3 εκατ. ευρώ το μήνα, χωρίς ενημερωτικές εκπομπές και μόνο με τις επαναλήψεις των σίριαλ.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι και η κυβέρνηση «έσπρωξε» όσο μπορούσε αυτό το deal διότι αποκτά μια πρόσβαση που δεν είχε στο χώρο των media. Μέχρι και… κομισάριο θα βάλει στο κανάλι για να ελέγχει την πληροφόρηση.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα τεράστιο ερωτηματικό σε όλη αυτή την υπόθεση. Πώς ο Σαββίδης έκλεισε συμφωνία με τον Μπόμπολα για το ποσοστό στο Mega, την ίδια στιγμή που ο «Πήγασος» είναι έτοιμος να βαρέσει κανόνι και να φορτώσει στις τράπεζες χρέη πάνω από 200 εκατ. ευρώ αλλά και μεγάλα ποσά για μισθούς και αποζημιώσεις στους εργαζόμενους;

Πώς δηλαδή επέτρεψαν οι τράπεζες να πουληθεί το ποσοστό; Και πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι αυτό έγινε (προφανώς με τη συγκατάθεσή τους) λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιελάμβανε και τη ρύθμιση για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών που βάζουν τις υπογραφές τους;

Αν ισχύει η πληροφορία για το Mega και δεν «τσακίσει» κάπου τότε δημιουργείται κι ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα. Ο Μπόμπολας ουσιαστικά πουλά το «καλό» κομμάτι του «Πήγασου», τις μετοχές στο Μεγάλο Κανάλι, και στη συνέχεια πτωχεύει την υπόλοιπη εταιρεία βάζοντας σε περιπέτειες τράπεζες και εργαζόμενους. Διότι δεν θα μείνει τίποτε σε μελλοντικό πλειστηριασμό για να πάρουν οι τράπεζες και οι υπάλληλοι. Καραμπινάτο σκάνδαλο δηλαδή.

Αν αυτό δεν είναι δόλια πτώχευση τότε τι είναι; Και αν γι’ αυτό δεν πρέπει να κυνηγηθεί η οικογένεια με την τεράστια περιουσία τότε πότε θα γίνει; Εκτός κι αν το ακαταδίωκτο των στελεχών έγινε ακριβώς για τέτοιες καραμπινάτες απάτες. Μήπως πρέπει να παρέμβει η Τράπεζα της Ελλάδος γιατί στις τράπεζες που οφείλει η οικογένεια δημιουργούνται συνθήκες απιστίας σε βάρος τους;

Antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου