ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Σπάνια αφίσα που «έκρυβε» τους Beatles πωλείται για 54.000 δολάρια



Το εικονιζόμενο διαφημιστικό πόστερ είναι από το 1967 και αφορά το άλμπουμ – ορόσημο των Beatles «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band». Η μία και μοναδική διαφημιστική αφίσα εμφανίστηκε πριν από την κυκλοφορία του album για λίγες μέρες στη βιτρίνα του δισκοπωλείου HMV του Λονδίνου, όπως λέει ο Γκάρι Ζίμετ, έμπορος σπάνιων αντικειμένων του Moments in Time, σύμφωνα με το Page Six. Η αφίσα πωλείται έναντι... 54.000 δολαρίων

«Αυτό που κάνει αυτό το κομμάτι μοναδικό είναι το γεγονός ότι οι μορφές των Beatles είναι σκιασμένες με μαύρο χρώμα, ώστε να μη φαίνεται ποιο είναι το συγκρότημα στην αφίσα πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ. Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ, λόγω ανασφάλειας ότι το άλμπουμ μπορεί να σημείωνε πωλήσεις χάρη στο όνομα Beatles, ήθελε να κρύψει ότι η μπάντα του LP «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» ήταν οι Beatles, εξηγεί.

Αργότερα τα μέλη του συγκροτήματος άλλαξαν γνώμη και ο ίδιος ο Τζορτζ Χάρισον είπε ότι η ιδέα ήταν «ανόητη».

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αφίσα αποσύρθηκε από το κατάστημα από την Apple Records, αργότερα μεταφέρθηκε για κάποιο διάστημα στο γραφείο του Τζον Λένον και στη συνέχεια βρέθηκε στην κατοχή του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της μπάντας Ντέρεκ Τέιλορ.

Το όγδοο άλμπουμ των Beatles «Sgt Peppers» κυκλοφόρησε πριν από 50 χρόνια, την 1η Ιουνίου του 1967 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας «Parlophone» στην Ευρώπη και της «Capitol» στην Αμερική. Υπό την καθοδήγηση του παραγωγού τους Τζορτζ Μάρτιν, οι Beatles συνδύασαν ψυχεδέλεια, κλασική μουσική, ροκ εντ ρολ και μιούζικ-χολ και το άλμπουμ γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Το «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» κέρδισε το βραβείο Grammy του 1968 στην κατηγορία του άλμπουμ της χρονιάς, του καλύτερου εξωφύλλου, της καλύτερης ηχογράφησης και των καλύτερων φωνητικών.

Στο εξώφυλλο εμφανίζονται διαχρονικές διασημότητες, μεταξύ άλλων ο Φρεντ Αστέρ, ο Όσκαρ Ουάιλντ, η Σίρλεϊ Τεμπλ, ο Μάρλον Μπράντο.






newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου