Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Ξέφρενο καλοκαίρι στον Μυλοπότα της ΊουΧρυσαφένια άμμος και πεντακάθαρα νερά. Δείτε τις φωτογραφίες...

Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τη Χώρα της Ίου, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, ο παραθαλάσσιος οικισμός του Μυλοπότα είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη του. Η εκπληκτική παραλία του τον έχει αναδείξει σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ίου- αλλά και συνολικά των Κυκλάδων- προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών που κάθε χρόνο σπεύδουν να απολαύσουν την υπέροχη θάλασσα και την ειδυλλιακή ακτή.

Βράχια αποτελούν τα φυσικά «σύνορα» της παραλίας του Μυλοπότα, που φωλιάζει μέσα σε φυσικό όρμο κι έχει σχήμα πετάλου. Το μήκος της πλησιάζει το ένα χιλιόμετρο και το πλάτος της φτάνει, σε κάποια σημεία, τα εβδομήντα μέτρα.

Είναι ίσως η πιο πολυσύχναστη παραλία της Ίου, οργανωμένη και με άριστες υποδομές. Η χρυσή άμμος και τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για απολαυστικές βουτιές και διασκέδαση και δεν είναι τυχαίο πως έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Τον Μυλοπότα επιλέγουν και πολλοί λάτρεις των θαλάσσιων σπορ καθώς διαθέτει εγκαταστάσεις για θαλάσσιο σκι, σέρφινγκ κ.ά. Στις υποδομές της περιοχής περιλαμβάνονται και καταλύματα για όσους επιλέξουν να μείνουν στον όμορφο οικισμό.
newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου