Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Ημερήσια εκδρομή στο φράγμα του ΜαραθώναΣε μικρή απόσταση από την Αθήνα υπάρχει ένα μέρος που ενδείκνυται για τις όμορφες καλοκαιρινές μέρες - και όχι μόνο. Το φράγμα του Μαραθώνα κλείνει 86 χρόνια από την ολοκλήρωσή του και χάρη σε αυτό -καθώς και από άλλες πηγές- λύθηκε το ζήτημα υδροδότησης της Αθήνας.

Εκτός από την προφανή χρησιμότητά τους, στις υδρευτικές ανάγκες της πρωτεύουσας, ο ταμιευτήρας και το φράγμα «σφραγίζουν» με πολύ ξεχωριστό τρόπο το τοπίο, προσθέτοντας ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα πινελιά.

Το Φράγμα είναι φτιαγμένο στο σημείο που συναντώνται οι ποταμοί Χάραδρος και Βαρνάβας, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από την πόλη του Μαραθώνα. Το έργο θεμελιώθηκε το 1926 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1931 ενώ ο ταμιευτήρας είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει από το 1929. Το ύψος του φτάνει τα 54 μέτρα και το μήκος τα 285.

Από τη δημιουργία του φράγματος «γεννήθηκε» και η τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα, με έκταση περίπου 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος τα 54 μέτρα.

Το θέαμα της λίμνης είναι μαγευτικό, καθώς ο επισκέπτης πλησιάζει στο φράγμα, ενώ η φύση, φιλόξενη, προσφέρει πολλές γωνιές για ξεκούραση, εξερεύνηση αλλά και πικ-νικ.

newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου