ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αυτό είναι το κτίριο που τόσο τρόμαξε τον Τομ Χανκς



Ποιος θα περίμενε ότι ένα από τα μεγαλύτερα κατασκοπευτικά άντρα θα κρυβόταν σε κοινή θέα στο Μανχάταν;

Κανείς, ούτε ο Τομ Χανκς φυσικά, αν και ήταν η δική του απορία που τα ξεκίνησε όλα.

Με 13 εκατομμύρια followers εξάλλου, ό,τι ποστάρει ο δημοφιλής ηθοποιός φτάνει στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη με αστραπιαίους ρυθμούς.

Πόσο μάλλον όταν ομολογεί: «Αυτό είναι το τρομακτικότερο κτίριο που έχω δει ποτέ!»…




Ο 29ώροφος ουρανοξύστης στο Νο 33 της νεοϋορκέζικης Thomas Street έχει μια εντελώς ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθεί. Χτισμένος το 1974, ο πύργος ήταν να στεγάσει τις νευραλγικές δομές μιας τηλεπικοινωνιακής εταιρίας, θυγατρικής του κολοσσού AT&T. Δομήθηκε μάλιστα με την προοπτική τίποτα να μην μπορεί να μπει ή να βγει από το εσωτερικό του χωρίς να το θέλουν οι υπεύθυνοι, καθώς σκοπός ήταν να φιλοξενήσει για δύο ή και περισσότερες εβδομάδες κάπου 1.500 ανθρώπους μετά την επικείμενη πυρηνική καταστροφή!

Εντελώς αυτάρκες, διαθέτει τα δικά του αποθέματα ηλεκτρισμού και νερού, καθώς η λειτουργία του είναι ακόμα και σήμερα εξόχως σημαντική για την τηλεφωνία της Νέας Υόρκης. Μια δυσλειτουργία στις δομές του το 1991 σήμαινε αυτομάτως 5 εκατ. χαμένες κλήσεις, αλλά και πτώση των γραμμών του συστήματος ελέγχου εναερίας κυκλοφορίας, διακόπτοντας την ομαλή ροή των πτήσεων σε 400 αεροδρόμια.




Έρευνα ωστόσο του «The Intercept» έδειξε όμως και κάτι άλλο: ότι το τρομακτικό κτίριο είναι «ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παρακολούθησης της NSA σε αμερικανικό έδαφος, μια μυστική περιοχή επιτήρησης που παρακολουθεί τηλεφωνικές κλήσεις, φαξ και ηλεκτρονικά δεδομένα»!

Όπως μάθαμε, το κτίριο έχει κωδικό όνομα «TITANPOINTE» και εκεί γίνονται όλες οι αντιδεοντολογικές και αντισυνταγματικές παρακολουθήσεις της NSA στον ΟΗΕ, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και σε κυβερνητικές δομές 38 χωρών.

Η έρευνα βασίστηκε στις αποκαλύψεις πρώην υπαλλήλων της AT&T αλλά και στα ντοκουμέντα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Κανείς δεν μπορεί φυσικά να είναι σίγουρος πως η αμερικανική κατασκοπεία καραδοκεί στο εσωτερικό του πυρηνικού αυτού καταφυγίου, υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι κάτι άλλο συμβαίνει εκεί μέσα…







newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου