Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Κι όμως, υπήρχαν εποχές που οι γάτες έπαιζαν… μποξΜπορεί ο αμερικανός πολυεφευρέτης να είναι
περισσότερο γνωστός για τις συνεισφορές του που άλλαξαν τον κόσμο και τις τόσες πατέντες που είχε «δανειστεί» αριστερά και δεξιά, ήταν όμως και μεγάλος γνώστης του κινηματογράφου, ειδικά σε ό,τι αφορούσε στα πιο περίεργα φιλμάκια του καιρού του.

Αφού ανακάλυψε το κινητοσκόπιο, την πρώτη μηχανή προβολής ταινιών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, άρχισε να τεστάρει τις δυνατότητες της εφεύρεσής του τραβώντας μια σειρά από ομολογουμένως παράξενα φιλμάκια, από ηλεκτροπληξίες ελεφάντων μέχρι και ακροβάτες που έβγαζαν τα ρούχα τους την ώρα που εκτελούσαν τα περίτεχνα νούμερά τους δηλαδή.

Η πρώτη μάλιστα ταινία που κατοχύρωσε τα εμπορικά της δικαιώματα ήρθε το 1894, όταν κατέγραψε έναν υπάλληλό του να φτερνίζεται («Fred Ott’s Sneeze»)!

Καμιά όμως από αυτές τις προσπάθειες δεν θα αποδεικνυόταν τόσο ακαταμάχητη όσο οι «Γάτες του Μποξ», ένα φιλμάκι που τράβηξε με το γατο-τσίρκο του Henry Welton, εκεί που τα αιλουροειδή του έκαναν τρελά πράγματα, όπως να καβαλούν ποδήλατα και να παίζουν πυγμαχία.

Το υλικό παραμένει ένα από τα πρώτα του Έντισον και είναι αναμφίβολα το πρώτο cat video της ανθρώπινης Ιστορίας! Ήξερε άραγε ο Έντισον πως τέτοια βιντεάκια θα γίνονταν ανάρπαστα στην εποχή του ίντερνετ; Ήταν τόσο μπροστά από την εποχή του;newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου