ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η Ελενα Ακρίτα δημοσιεύει φωτογραφίες με τον πατέρα της, Λουκή, και την ίδια σε μικρή ηλικία


Ορμώμενη από τη Γιορτή του Πατέρα, η Έλενα Ακρίτα κατάφερε να συγκινήσει το κοινό της στο Facebook με μια ανάρτηση της στην οποία αναφέρεται στον πατέρα της.

Ο Λουκής Ακρίτας γεννήθηκε στην Κύπρο. Στα 22 του χρόνια ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του δράση δημοσιεύοντας κείμενα του στην εφημερίδα της Λεμεσού, Χρόνος. Το 1929, ένα χρόνο αργότερα δηλαδή, ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει αγγλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, έγραφε για τις εφημερίδες Πρωία και Εστία και δούλευε ως ανταποκριτής για την κυπριακή εφημερίδα Πρωινή. Ακόμα και όταν κατατάχθηκε, το 1939, για να πολεμήσει στο αλβανικό μέτωπο, συνέχισε τη δημοσιογραφική του δράση, στέλνοντας ανταποκρίσεις σε εφημερίδες ενώ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής εξέδιδε την παράνομη εφημερίδα, Καθημερινά Νέα.

Το 1944, εισήλθε και στον πολιτικό χώρο, αναλαμβάνοντας θέσεις όπως αυτή του υφυπουργού Τύπου και Πληροφοριών στην Κυβέρνηση Απελευθερώσεως του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΕΚ, αλλά και υφυπουργού Παιδείας.

‘Ήταν από τους πιο προοδευτικούς πολιτικούς της εποχής του και θεωρούσε την παιδεία δημόσιο αγαθό ενώ συχνά τόνιζε ότι πρέπει να απαλλαγεί από αναχρονιστικές δομές. Όπως έχει δηλώσει και ο Γιώργος Κυρίτσης «ήταν αυτός που καθιέρωσε στην Ελλάδα τη δωρεάν παιδεία».

Μπορεί, το 1965, να έφυγε ξαφνικά και νωρίς από τη ζωή, αλλά ο Λουκής Ακρίτας δεν έφυγε ούτε μια μέρα από το μυαλό της κόρης του, Έλενας. Σήμερα, ένεκα της Γιορτής του Πατέρα, η δημοσιογράφος ανανέωσε το προφίλ της στο Facebook με ένα συγκινητικό ποστ. Πρόκειται για ένα κολάζ που αποτελείται από 2 φωτογραφίες: Στην πρώτη φαίνεται εκείνη (σε ηλικία 10 χρονών) μαζί με τον πατέρα της και στην άλλη είναι ο πατέρας με την μητέρα της την ημέρα του γάμου τους.

«Την χρονιά που έφυγες από κοντά μας, πατέρα μου... κι ο γάμος σας...», έγραψε στη λεζάντα με την οποία συνόδευσε τη φωτογραφία.







bovary.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου