ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τουρκικό φέσι σε Αιγαίο, Θράκη και Κυπριακό




Γιατί έστειλε ο Σουλτάνος τον Γιλντιρίμ στην Ελλάδα; Μας αγάπησαν έτσι ξαφνικά ή το είχε συμφωνήσει ο Τσίπρας όταν είδε πρόσφατα τον Ερντογάν;


Και πόσο περήφανη εθνική εξωτερική πολιτική είναι αυτή που αφήνει τον πρωθυπουργό του εχθρού να σουλατσάρει στη χώρα, να κάνει επικίνδυνα πολιτικά σόου και να ανοίγει θέματα που δεν είχαν ανοίξει;

Ο Γιλντιρίμ είχε μια διπλή αποστολή. Από τη μια να κρατήσει ανοικτή την πύλη της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι αυτή η πύλη αλλά είναι και η υπενθύμιση στις Βρυξέλλες ότι μπορεί να την πλημμυρίσει με μετανάστες αν υπάρξει συνέχιση της κόντρας με την Άγκυρα.

Η άλλη αποστολή του ανδρείκελου του Σουλτάνου ήταν να υπενθυμίσει σε όλους ότι η Θράκη είναι… τουρκική. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε φυσιολογικό να υπάρχει… τουρκική νεολαία Θράκης και μάλιστα να την ευλογεί και η επίσημη κυβέρνηση της Άγκυρας.

Ο Γιλντιρίμ έθεσε όλα τα θέματα που αυτός γουστάρει και που πρέπει να είναι «γκρίζες ζώνες». Από τους πραξικοπηματίες που πρέπει να απελαθούν μέχρι τη Θράκη που πρέπει να… αυτονομηθεί. Απαιτήσεις στα μούτρα μας με έναν προκλητικό τρόπο και με μια διάθεση να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό. Διότι δεν μπορεί να απαιτεί να παρακάμψουμε τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να απαιτεί να σταματήσουμε τις παραβιάσεις εμείς όταν είναι γνωστό διεθνώς ότι έχουν κάνει σουρωτήρι το Αιγαίο τουρκικά πλοία και αεροπλάνα. Δεν μπορεί να γίνεται μια τεράστια κινητοποίηση, άκρως επικίνδυνη και προκλητική, στη Θράκη και να μην τους πλακώνουμε στις κλωτσιές.

Η υπόθεση της Θράκης είναι ίσως το πιο «καυτό» θέμα αυτή την περίοδο. Ψευτομουφτήδες και πράκτορες της ΜΙΤ σαρώνουν την περιοχή και κάνουν προπαγάνδα. Τουρκικές νεολαίες εμφανίζονται από το πουθενά. Ο γιος του Σαδίκ, εκείνου και προκλητικού πολιτικού της δεκαετίας του ’90, παίζει τα παιχνίδια της Άγκυρας. Και γενικότερα επικρατεί μια έντονη ανησυχία στο ελληνικό στοιχείο.



Και υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, το Κυπριακό. Ο Τσίπρας εμφανίζεται τώρα ως ο μεγάλος διαπραγματευτής που θα δώσει λύση και στο θέμα του Κυπριακού. Λύση που όλοι θέλουμε αλλά τι είδους; Πώς μπορείς να εμπιστευτείς τους λύκους εκ Τουρκίας; Πώς να εμπιστευτείς κάποιους που ονειρεύονται λύσεις τύπου Ανάν που καταδικάστηκαν από τον κυπριακό και τον ελληνικό λαό; Και γιατί τόση ξαφνική κινητικότητα, πίεση, δημοσιεύματα και μια αίσθηση ότι στήνεται ξανά ένα παιχνίδι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο;

Ο Γιλντιρίμ ήρθε να κάνει τα κόλπα του, επικοινωνιακά και μη, σε όλα τα μέτωπα. Θέλησε να φορέσει τουρκικό φέσι στο Αιγαίο, τη Θράκη, το Κυπριακό και συνεχίζει το χαβά του Ερντογάν που ονειρεύεται τη μεγάλη Τουρκία προς τα Δυτικά, τώρα που στα ανατολικά του στήνεται κουρδικό κράτος.

Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση αυτή είναι ικανή να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας, αν μπορεί να προασπίσει τα εθνικά θέματα κι όχι αν αρέσκεται ο Τσίπρας σε ατάκες επικοινωνιακού και μόνο χαρακτήρα.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου