Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

«Μπλόκο» και από την Τσεχία -Δεν θα υποδέχεται πρόσφυγες από την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας
Η Τσεχία αποφάσισε να τερματίσει την υποδοχή προσφύγων, υπό το σχέδιο της ΕΕ για μετεγκατάσταση όσων
φτάνουν στην Ελλάδα και την Ιταλία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Το πλάνο της Κομισιόν, που συμφωνήθηκε το 2015, απαιτεί από τις χώρες μέλη της ΕΕ να υποδέχονται ένα ποσοστό προσφύγων, από τους συνολικά 160.000 αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία. Ομως αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η Τσεχία, έχουν διαμαρτυρηθεί και κάποιες αρνήθηκαν να συνεχίσουν να υποδέχονται πρόσφυγες.Εως τον προηγούμενο μήνα, η Τσεχία είχε υποδεχθεί μόλις περίπου δέκα, από τους συνολικά 2.691 που προβλέπεται, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CTK, όπως γράφει το Reuters. Ομως, μέχρι την εκπνοή του πλάνου τον Σεπτέμβριο, δεν πρόκειται να υποδεχθεί άλλους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μίλαν Τσόβανεκ.

«Λόγω της κατάστασης ασφαλείας, που έχει επιδεινωθεί και τη δυσλειτουργία του συνολικού συστήματος, η κυβέρνηση ενέκρινε την πρόταση να διακόψει αυτό το σύστημα σε ό,τι αφορά την Τσεχία», δήλωσε έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Αυτό σημαίνει ότι η Τσεχία δεν θα ζητήσει να μετεγκατασταθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία», πρόσθεσε.

Η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν αρνηθεί να υποδεχθούν πρόσφυγες υπό αυτό το πλάνο. Η Σλοβακία και η Ουγγαρία έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των ποσοστώσεων.

Στην Τσεχία θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο και η μετανάστευση είναι ένα «ευαίσθητο» θέμα, καθώς οι περισσότεροι πολίτες είναι ενάντια στην υποδοχή προσφύγων από μουσουλμανικές χώρες.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου