ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Συμφωνία για την Ελλάδα στο EuroWorking Group


Συμφωνία υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση του Euro Working
Group, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και αποτελεί τον προάγγελο των απογευματινών εξελίξεων στο Εurogroup.

Η συμφωνία δεν αφορά μόνο την εκταμίευση της δόσης αλλά και το σύνολο σχεδόν του κειμένου της απόφασης του Eurogroup για το θέμα του χρέους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο ενστάσεις στο κομμάτι της συμφωνίας. Η πρώτη είναι να δοθούν τα δικαστικά έξοδα στον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και η δεύτερη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα από την ποινική δίωξη τριών στελεχών των θεσμών που βρίσκεται σε εξέλιξη για το συμβουλευτικό ρόλο που είχαν αναλάβει στο ΤΑΙΠΕΔ.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λουξεμβούργο προβλέπεται αλλαγή στη φρασεολογία για το χρέος με 15 χρόνια επιμήκυνση και αλλαγή επιτοκίων με αποτέλεσμα το τελικό κείμενο να γίνει αποδεκτό από το ΔΝΤ. Οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα της β αξιολόγησης. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Το ανακοινωθέν αναμένεται να κάνει λόγο στη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδος τοποθετώντας ανάμεσα σε 1,8 και 2% του ΑΕΠ τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2023. Για τη δόση οι τελευταίες πληροφορίες την τοποθετούν ανάμεσα σε 8,5 και 9 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος άφησε να εννοηθεί πως όλα δείχνουν θετική έκβαση της Συνόδου και πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα καταλήξουν σε διατύπωση για το ελληνικό χρέος η οποία δεν θα περιλαμβάνει αριθμούς αλλά απλώς προθέσεις.

Θετικός ως προς το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στο κτήριο όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος της Ευρωζώνης.

eleftherostypos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου