Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Ζήστε αξέχαστες στιγμές σε 30 εξωτικές παραλίες της ΕλλάδαςΜια τεράστια αμμουδιά, σαν
αγκαλιά βγαλμένη από καλοκαιρινό μυθιστόρημα. Η παραλία Άχλα στα βορειοανατολικά της Άνδρου, είναι ένα αληθινό ησυχαστήριο ψυχής.

Τόπος ενεργειακός, μακριά από τα πολυσύχναστα σημεία του νησιού,αποτελεί μια από τις πιο όμορφες παραλίες των Κυκλάδων. Βρίσκεται κάτω από το χωριό της Βουρκωτής, με έναν χωματόδρομο να οδηγεί τον επισκέπτη σε αυτήν. Οφείλει το όνομα της στον ποταμό Άχλα, έναν από τους τρεις μεγαλύτερους της Άνδρου, που ρίχνει τα νερά του στην παραλία, σχεδόν όλο το χρόνο.

Βράχια σε διάφορους σχηματισμούς την τριγυρίζουν, σχηματίζοντας μικρές σπηλιές αλλά και φυσικούς βατήρες για όσους θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους. Η άμμος της λευκή, τροπική με λευκό βότσαλο, με τα σμαραγδένια νερά του Αιγαίου να την γλύφουν.

Μικρά σκάφη και βάρκες προσεγγίζουν την παραλία, αφού ο κόλπος τα προστατεύει ενώ οι λουόμενοι θαυμάζουν την υπέροχη θέα της.

Σε απόσταση αναπνοής από την παραλία υπάρχει ένας σημαντικός βιότοπος με εντυπωσιακά πλατάνια που ποτίζονται από τα νερά του ποταμού. Αξίζει να εξερευνήσετε την περιοχή, με τη μοναδική φύση.
newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου