ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Μοναδικό φαινόμενο στην Τανζανία, λέαινα υιοθέτησε και θηλάζει μικρή λεοπάρδαλη



Μπροστά στο μοναδικό θέαμα μιας λέαινας που είχε υιοθετήσει και θήλαζε ένα μικρό λεοπάρδαλης βρέθηκε ένας επισκέπτης σε καταφύγιο προστασίας άγριων ζώων στην Τανζανία.

Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο, όπως εξηγεί το BBC, και αυτές οι φωτογραφίες του επισκέπτη είναι οι πρώτες που έχουν ποτέ κυκλοφορήσει με μια τόσο απροσδόκητη σχέση.

Η 5χρονη μητέρα Nosikitok φορά το ειδικό κολάρο, που έχει τοποθετήσει η ΜΚΟ Kope Lion, και έχει και τρία δικά της μικρά, γεννημένα γύρω στις 27-28 Ιουνίου.

Ο Δρ Luke Hunter, πρόεδρος της Panthera, οργάνωσης για την προστασία των μεγάλων αιλουροειδών, που στηρίζει την Kope Lion, μίλησε στο BBC για το «πραγματικά μοναδικό» περιστατικό.

«Δεν ξέρω να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο μεταξύ μεγάλων αιλουροειδών. Ξέρουμε πως υπάρχουν λέαινες που υιοθετούν μικρά άλλων θηλυκών λιονταριών. Αλλά αυτό είναι χωρίς προηγούμενο. Δεν ξέρω καμία άλλη περίπτωση μεταξύ μεγάλων αιλουροειδών που μητέρα από το ένα είδος να έχει υιοθετήσει ή θηλάσει μικρό άλλου είδους» τόνισε.

Οι περισσότερες λέαινες, εξηγεί το βρετανικό δίκτυο, κανονικά θα σκότωναν το μικρό μόλις το εντόπιζαν, αντιμετωπίζοντάς το σαν ανταγωνιστή σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τροφική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τον Hunter, η Nosikitok έχει μικρά περίπου στην ίδια ηλικία με τη μικρή λεοπάρδαλη και βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο από τη φωλιά της- όπου είναι κρυμμένα τα δικά της μικρά- όταν εντόπισε τη λεοπάρδαλη.

«Τη συνάντησε και την αντιμετώπισε σαν να ήταν δικό της παιδί. Οι ορμόνες της έχουν εκτοξεύσει το μητρικό της ένστικτο και την πανίσχυρη προστατευτική διάθεση που έχουν όλες οι λέαινες- είναι εξαιρετικές μητέρες» σημείωσε.

Δεν είναι σαφές πού βρίσκεται η μητέρα της λεοπάρδαλης ή εάν η λέαινα την υιοθέτησε πλήρως. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του καταφυγίου, υπάρχει μια θηλυκή λεοπάρδαλη που έχει γεννήσει. Και καθώς η αγέλη της Nosikitok δεν αναμένεται να έχει το ίδιο φιλικές διαθέσεις με εκείνη, το καλύτερο για τη μικρή λεοπάρδαλη θα ήταν να επιστρέψει με ασφάλεια στη μαμά της.

Η ομάδα του Hunter είναι σε συναγερμό, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα και περιμένοντας τι θα γίνει μετά.

«Είναι κάτι μοναδικό, θα είναι συναρπαστική η εξέλιξή του. Η φύση είναι απρόβλεπτη. Λίγες μέρες πριν θα λέγαμε πως είναι κάτι που αποκλείεται να συμβεί. Κι όμως, να που τώρα συμβαίνει!» κατέληξε.








newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου