ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο καλύτερος έφηβος άλτης στον κόσμο

Ο 19χρονος αθλητής που θεωρείται μία από τις φωτεινές ελπίδες του ελληνικού αθλητισμού μιλάει στη LiFO για τις θυσίες του πρωταθλητισμού, την μετάβαση από την ηρεμία των Γρεβενών στη
«χαώδη» Αθήνα αλλά και γιατί πρέπει κανείς να πιστεύει μόνο στον εαυτό του

Μαρούσι, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ. Ο ήλιος και η υπερβολική ζέστη έκαναν τις προπονήσεις των αθλητών αρκετά κουραστικές. Γύρω μου υπήρχαν παντού στρώματα και όργανα γυμναστικής, παιδιά με όνειρα κι επιθυμίες, που ασκούνταν σκληρά – χώροι που σου υπενθυμίζουν ότι εκεί προπονούνται νέοι και μελλοντικοί πρωταθλητές. Φτάνοντας στην αίθουσα με τα βάρη, είδα τον Μίλτο Τεντόγλου που άκουγε τις αυστηρές οδηγίες του προπονητή του Γκεόργκι Πομάσκι. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, οι σημαντικές διακρίσεις που τον ακολουθούν αλλά και τα ρεκόρ που διαρκώς καταρρίπτει τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους καλύτερους αθλητές της νέας γενιάς, χαρακτηρίζοντάς τον μία από τις φωτεινές ελπίδες του ελληνικού αθλητισμού. Και είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί, κατακτώντας κι άλλες σημαντικές διακρίσεις. Ήδη, στα τέσσερα χρόνια που μετρά στον χώρο του στίβου είναι ο 4ος καλύτερος αθλητής στον κόσμο (πρώτος λευκός άλτης) σε επίπεδο ανδρών καθώς και ο κορυφαίος έφηβος για φέτος. 

Πέρσι, με το άλμα που έκανε πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο σε επίπεδο εφήβων, ενώ το 8,30 μ. ήταν το νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Παράλληλα, είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος άλτης του μήκους αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη που έχει καταφέρει να κάνει τρεις αγώνες πάνω από το 8,10 μ. –στο Πανελλήνιο Ανδρών 8,30 μ., στα Παπαφλέσσεια 8,16 μ. και στο Πανελλήνιο Εφήβων 8,10 μ.–, καθώς και δεύτερος σε επίπεδο εφήβων παγκοσμίως, μαζί με τον Κινέζο Γιούχαο Σι, με πρώτο τον Ρώσο Σεργκέι Μοργκούνοφ. 
Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα έχει ανέβει στην πρώτη θέση, αφού θεωρείται κορυφαίος έφηβος και τρίτος κορυφαίος όλων των εποχών σε επίπεδο ανδρών, μετά το μεγάλο του πρότυπο, τον Λούη Τσάτουμα (8,66 μ. το 2007) και τον Κώστα Κουκοδήμο (8,36 μ. το 1994).


Συναντηθήκαμε γιατί την εβδομάδα αυτή θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα –για αθλητές κάτω των 20 ετών– που διεξάγεται στο Γκροσέτο. Πλέον, είναι αθλητής της εθνικής ομάδας και τον Αύγουστο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο. Αυτοί είναι οι δύο επόμενοι βασικοί του στόχοι.

Να μην ακούς κανέναν από εκείνους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σού θέτουν εμπόδια ή θέλουν να σε βάλουν σε δρόμο διαφορετικό από αυτόν που εσύ θέλεις. Επιλέγω να κοιτώ μπροστά και να ακολουθώ μόνο αυτό που επιθυμώ εγώ και οι άνθρωποι που αγαπώ. Μόνο στον εαυτό μας αξίζει να πιστεύουμε.


«Είναι ωραίο να φτάνεις στην κορυφή από τόσο μικρή ηλικία. Νιώθεις όμορφα, αισθάνεσαι περήφανος και αρχίζεις να πιστεύεις ότι μάλλον είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Βέβαια, χρειάζεται πολλή δουλειά, αφοσίωση και θυσίες, αλλά ικανοποιείσαι όταν οι κόποι σου ανταμείβονται» μου λέει. 
Ο Μίλτος μεταπήδησε στον στίβο τυχαία, χωρίς καν να έχει προβλέψει μέχρι πού θα μπορούσε να φτάσει. Πριν από λίγα χρόνια έκανε παρκούρ με τους φίλους του στο γήπεδο των Γρεβενών, όπου έμενε. Εκεί βρισκόταν ένας επιστάτης που τους φώναζε για να φύγουν, φοβούμενος τυχόν τραυματισμούς. Εκείνοι έφευγαν, αλλά επέστρεφαν μετά από λίγο. 
Μια μέρα τον είδε εκεί ο πρώτος προπονητής του και τον έπεισε να ασχοληθεί με τον στίβο. Στην αρχή δεν ήθελε, αλλά στη συνέχεια πείστηκε. «Έκανα πολύ καιρό παρκούρ και οφείλω να πω ότι ήταν κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά στο κομμάτι της επιδεξιότητας. 
Πράγματι, μια μέρα, ενώ ήμουν στο γήπεδο, ο προηγούμενος προπονητής μου μού πρότεινε να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Πιθανόν διέκρινε ότι είχα κάποιο ταλέντο στο άλμα εις μήκος και κάθε φορά ενεργοποιούμουν όλο και περισσότερο» λέει. Κι έτσι, από μια μικρή στιγμή έφτασε στις μεγάλες διακρίσεις...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου