ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΗΡΘΕ !


Η δικαιοσύνη έλαμψε!

Λευκός καπνός για τους
παρανόμως απολυμένους!



Έναν χρόνο μετά την αρχή του αγώνα τους, οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας (ΒΦΛ) μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι. Κι αυτό διότι σήμερα, Πέμπτη 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 το δικαστήριο εκδίκασε την πρώτη από τις τρεις περιπτώσεις αγωγών που κατέθεσαν εναντίον της εταιρείας.

Η απόφαση δικαιώνει τους πρώτους 50 εργαζόμενους οι οποίοι απολύθηκαν με ψεύτικες κατηγορίες εναντίον τους για… εμπρησμό. Ως εκ τούτου, δεν πήραν αποζημίωση.

Το δικαστήριο έκρινε καταχρηστικές τις απολύσεις και υποχρεώνει την εταιρεία να αποζημιώσει τους απολυμένους και να καταβάλει μισθούς υπερημερίας.

Μια ακόμα απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους της Ε.L.F.E. (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων – Β.Φ.Λ.) εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας, συμφώνα με την οποία μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους οι πρώτοι πενήντα έξι πρώην εργαζόμενοι που είχαν καταθέσει ομαδική αγωγή κατά της διοίκησης της βιομηχανίας.


Η νέα αυτή δικαστική απόφαση, που έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους με εκδηλώσεις ικανοποίησης και χαράς έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καβάλας, ανοίγει το δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή και των συνολικά 180 απολυμένων δίνοντας ένα τέλος στους πολύμηνους αγώνες που είχαν ξεκινήσει.

Η παραπάνω υπόθεση είχε εκδικαστεί στις 13 Δεκεμβρίου 2016, ενώ εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις για άλλες δυο ομαδικές αγωγές απολυμένων της λιπασματοβιομηχανίας κατά της διοίκησης της εταιρείας.

Όπως και σε προηγούμενη απόφαση έτσι και στη νέα, το δικαστήριο κρίνει άκυρο το καθεστώς της διαθεσιμότητας και καταχρηστικές τις απολύσεις, με προσχηματική κατάθεση μηνύσεων εις βάρος τους, ενώ διατάσσει την εταιρεία να καταβάλει σε κάθε έναν εργαζόμενο ξεχωριστά μισθούς υπερημερίας και νόμιμων αποζημιώσεων.


Αλ. Χαρίτσης - Έφη Αχτσιόγλου για ΒΦΛ: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχτεί λογικές που κινούνται εκτός νομιμότητας»

Σχετικά με το ζήτημα της Βιομηχανίας Φωσφορούχων Λιπασμάτων Καβάλας, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ε. Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Α. Χαρίτσης, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχτεί λογικές που κινούνται εκτός νομιμότητας, παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας της εργασίας και του περιβάλλοντος. Στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου θέτουμε την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρεί την εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία και σέβεται την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Πρακτικές που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση θα βρίσκονται αντιμέτωπες με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους».


Η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ χαιρέτισε τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, η οποία δικαιώνει τους απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και υπογραμμίζει ότι «η απόφαση κρίνει άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις οι οποίες έγιναν με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος των εργαζομένων και διατάσσει για τον καθένα ξεχωριστά την καταβολή μισθών υπερημερίας και νόμιμων αποζημιώσεων».

Aκολούθως η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως: «Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση είναι η αρχή του τέλους της ασυδοσίας της Διοίκησης της εταιρείας ΒΦΛ και αποτελεί τη μία εκ των τριών αποφάσεων επί των αγωγών που κατέθεσαν κατά της εργοδοσίας τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων.

Τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις φανερώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα αποτελέσματα ενός δίκαιου και συντονισμένου αγώνα, στον οποίο η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει συνδικαλιστικά και νομικά και να συμβάλει με κάθε τρόπο».


Η ΟΕΧΒΕ

«Η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας δικαιώνει τους 180 περίπου, παράνομα απολυμένους εργαζόμενους της ΒΦΛ, αναφέρει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

«Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος συνδικαλιστικού και δικαστικού αγώνα για να φτάσουμε σήμερα στην πανηγυρική δικαίωση των εργαζομένων.

Με τη δικαίωση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, δικαιώνονται ηθικά και οι απολυμένοι της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, της ALAPIS, του ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ, του ΜΠΑΛΗ και δεκάδες ακόμη εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας από τις επιχειρήσεις που άνοιγαν και έκλειναν στη λογική των χρηματιστηριακών παιχνιδιών με στόχο μόνο τον προσωπικό πλουτισμό, χωρίς αρχές και κανόνες.

Δυστυχώς σ’ αυτό τον δρόμο διευκόλυναν πολιτικοί, τραπεζίτες, εκκλησιαστικοί παράγοντες καθώς και πολλοί άλλοι.

Σήμερα η Δικαιοσύνη κατέρρευσε το μύθο ότι κάποιοι μπορούν πάντα να πλουτίζουν πατώντας επί πτωμάτων!!

Σήμερα η Δικαιοσύνη καταδίκασε το φαινόμενο Λαυρεντιάδη δικαιώνοντας τον κόσμο του μόχθου και της εργασίας!!

Σήμερα η Δικαιοσύνη έδωσε ζωή σε 180 οικογένειες που ένα χρόνο τώρα ανέβαιναν τον δικό τους Γολγοθά!!

Σήμερα η Δικαιοσύνη είπε όχι στην ανομία.

Σήμερα κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πολλοί άλλοι ακόμη καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την ανοχή που έδειξαν σε φαινόμενα τύπου Λαυρεντιάδη!!

Σήμερα η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ξεκαθαρίσει «το μαύρο τοπίο» που έχει στηθεί στα Λιπάσματα Καβάλας με τις διάφορες εταιρείες, που ξεφυτρώνουν ως μανιτάρια γύρω από την μητρική εταιρεία!!

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να αποκαταστήσει το εργασιακό πεδίο σε μια βαρειά και επικίνδυνη βιομηχανία», αναφέρει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου