Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ: Ανοιξε ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στη χώρα μας

Μετά την ψήφιση από τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα του άρθρου 133 του πολυνομοσχεδίου για τους δήμους
του υπουργείου Εσωτερικών, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε τα κόμματα και τους βουλευτές που ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα που έχουμε θέσει εδώ και πολλά χρόνια.Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι εκπρόσωποι πολυεθνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών σε πολλά κράτη της Ευρώπης και της Ασίας, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αποτέφρωσης, κ. Αντώνη Αλακιώτη και συμφώνησαν να προχωρήσουν στην ίδρυση εταιρείας στην Ελλάδα, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή αποτεφρωτηρίων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης. Στο εταιρικό σχήμα, πιθανόν να συμμετέχουν αναπτυξιακές εταιρείες μεγάλων δήμων, καθώς και κατασκευαστικές εταιρείες.

Για την Αττική, το πρώτο αποτεφρωτήριο πρόκειται να κατασκευαστεί εντός βιομηχανικής ζώνης, κοντά στην πόλη της Αθήνας.


Τέλος, ενημερωτικά σας παραθέτουμε το άρθρο 133, όπως ψηφίστηκε:


Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών


1. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του ν.3448/2006, αντικαθίσταται ως εξής : «Η εγκατάσταση και λειτουργία ΚΑΝ επιτρέπεται: α) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου βαθμού σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους ή που τους έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση εντός ή εκτός των διοικητικών τους ορίων, ή σε νομικά πρόσωπα αυτών, σε συνδέσμους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και β) σε ιδιώτες, μετά από λήψη των αδειών της παρ. 3 του άρθρου 19 του ν. 3982/2011.».

2. Η παράγραφος 6 του άρθρου 35 του ν.3448/2006, αντικαθίσταται ως εξής: «6. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υγείας ρυθμίζονται ειδικότερα σχετικά ζητήματα, καθώς και ζητήματα με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό.»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ I.C.F. – ΜΕΛΟΣ E.C.N.

ΣΤΑΔΙΟΥ 39 - ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10559, ΑΦΜ 099913674, ΔΟΥ Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ. 210 9765582, FAX 210-7717632 - ΚΙΝ 6932 4377291 σχόλιο:

  1. Επιτελους,καιρος ηταν.τι να λεμε τωρα,τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται.Απλα η δυνατοτητα επιλογης ειναι δειγμα ελευθεριας κι αυτην με τη σειρα της ειναι ενδειξη δημοκρατιας και πολιτισμου.Περιμενουμε ομως να δουμε και πραξεις γιατι το συγκεκριμενο θεμα αποτελει κοκκινο πανι για μια μια μεγαλη μεριδα του κληρου,και αναμφιβολα θα αντιδρασουν εντονα και δυναμικα προκειμενου να μην μειωθει η πελατεια τους που ως τωρα αποτελειται απο ζωντανους και πεθαμενους.ελπιζω να επικρατησει η κοινη λογικη και ο σεβασμος στην ελευθερια βουλησης του ανθρωπου,αξιες που στην ελλαδα πρεσβευονταν απο την αρχαιοτητα(Αριστοτελης,Πλατωνας,Σωκρατης) και μεταλαμπαδευτηκαν σε ολοκληρο τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή