ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Το τελευταίο γεύμα θανατοποινιτών που όμως αποδείχθηκαν αργότερα αθώοι (εικόνες + video)




Η θανατική ποινή ισχύει ακόμη σήμερα σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής. Η αποτελεσματικότητα της
όσον την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη των ΗΠΑ, καθώς αμφισβητείται έντονα ως μέσο σωφρονισμού.

Τα άτομα που καταδικάζονται σε θάνατο λίγο πριν την εκτέλεση τους, έχουν την δυνατότητα να φάνε το τελευταίο γεύμα όπως αυτοί επιθυμούν.

Έχουν υπάρξει μάλιστα και πολλές περιπτώσεις καταδίκων που θανατώθηκαν και μετά από χρόνια αποδείχθηκε η αθωότητά τους. Τα δικά τους, τελευταία γεύματα, έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους πολέμιους της θανατικής ποινής .

Μία καμπάνια που έγινε τελευταία από τη Διεθνή Αμνηστία για την κατάργηση της θανατικής ποινής, παρουσιάζει ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο Πουέρτο Ρίκο με απεικόνιση τελευταίων γευμάτων σε θανατοποινίτες.
Ο Κάμερον Γουίλινγκαμ, έφαγε παϊδάκια, όνιον ρινγκς και τάρτα το 2004, λίγο πριν εκτελεστεί.  Είχe καταδικαστεί κατηγορούμενος για την κακοποίηση και τον φονο των τριών κοριτσιών του, βάζοντας φωτιά στο σπίτι του. Το 2010 αποδείχθηκε αθώος. Τα στοιχεία όπως αποδείχθηκε εις βάρος του, ήταν ελλιπή.      
Ο Ρούμπεν Καντου παρήγγειλε τηγανιτό κοτόπουλο και ρύζι. Εκτελέστηκε το 1993, μετά από κατηγορίες για ένοπλη ληστεία και φόνο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας το 1984. Το 2010 αποδείχθηκε αθώος. 
Ο Κλωντ Χάουαρντ Τζόουνς εκτελέστηκε το 2000 για φόνο και ληστεία, πάλι στο Τέξας. Το 2010 επανεξετάστηκε η υπόθεσή του και βρέθηκε και αυτός αθώος. Ο Κλωντ είχε φάει μπριζόλα, 8 τηγανητά αυγά, τοστ και ψητές πατάτες.    



Ο Λέο Τζόουνς εκτελέστηκε το 1998 για φόνο. Είναι ο μοναδικός που εκτελέστηκε ενώ ήδη είχε κριθεί αθώος από το 1993. Το τελευταίο του γεύμα περιλάμβανε μπριζόλα, αυγά και πατάτες
Τελευταίος ο Ντέιβιντ Σπενς, που καταδικάστηκε το 1997 για βασανισμό και φόνο 2 γυναικών. Το 2000 αποδείχθηκε αθώος. Ο Ντέιβιντ παρήγγειλε τηγανητό κοτόπουλο, πατάτες, παγωτό σοκολάτας, κόκα κόλα, τσάι και καφέ.  
                                      



Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, από το 1973 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 142 θανατικές ποινές συνολικά που αμφισβητήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου