Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Πώς και γιατί έγιναν τα κατσίκια τα αγαπημένα ζώα του ίντερνετΤην ώρα που αξιαγάπητα κουτάβια και
ναζιάρικα γατάκια συνεχίζουν να έχουν απήχηση στο Facebook και το YouTube, οι κατσίκες κλείνουν γοργά την ψαλίδα.

Τα βιντεάκια με τα τετράποδα που φορούν πιτζάμες ή καμώνονται πως λιποθυμούν γίνονται αμέσως viral, απειλώντας το μονοπώλιο των δυο δημοφιλέστερων κατοικιδίων.


Κι έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που, αναγνωρίζοντας τη νέα μόδα των social media, σπεύδουν να υιοθετήσουν ένα κατσικάκι για ζώο συντροφιάς!

Στις ΗΠΑ ειδικά το πράγμα έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, αναγκάζοντας ακόμα και φιλοζωικές ενώσεις να θεωρούν πως τα κατσικάκια θα είναι σύντομα το δημοφιλέστερο κατοικίδιο στην Αμερική.
Ποιος να παραβλέψει άλλωστε τη θεότρελη μόδα που καταλαμβάνει τάχιστα τη Δύση και ακούει στο όνομα «goat yoga», γιόγκα με κατσίκες δηλαδή! Άνθρωποι σπεύδουν να φέρουν τα κατσίκια τους σε μαθήματα γιόγκα και να απολαύσουν μαζί τη γυμναστική τους.Ακόμα και οι «New York Times» φιλοξένησαν πρόσφατα άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η χρονιά της κατσίκας», αναγνωρίζοντας το πόσο αχτύπητα έχουν γίνει τα κατσικάκια στο ίντερνετ. Η σελίδα του Instagram εξάλλου Goats of Anarchy έχει πλέον πάνω από μισό εκατομμύριο followers, πόσο μάλλον το hashtag #goats.

Η American Goat Society αποκάλυψε πρόσφατα πως μέσα σε έναν χρόνο μια ράτσα κατσικιών-νάνων από τη Νιγηρία έχει γνωρίσει αύξηση της τάξης του 7,5% στις ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπός της, William Kowalik, είπε για τα κατσικάκια πως μπορεί να είναι εγκλωβισμένα σε πολλά στερεότυπα, στην ουσία όμως «είναι σαν τα σκυλιά. Είναι εξαιρετικά κατοικίδια. Οι κατσίκες ξέρουν ακριβώς σε τι κατάσταση είσαι. Μπορούν να σε κάνουν να ανοιχτείς».
Γι’ αυτό ίσως το αντίστοιχο βρετανικό σωματείο έσπευσε να προειδοποιήσει τους Άγγλους να το σκεφτούν σοβαρά πριν υιοθετήσουν ένα κατσικάκι, λέγοντας πως «είναι μεγάλη δέσμευση και μπορούν να γίνουν πολύ χρονοβόρα και ακριβά. Πριν πάρετε λοιπόν ένα κατσίκι είναι σημαντικό να σκεφτείτε αν έχετε τον χρόνο, τα μέσα, τη διάθεση, τη γνώση και τις εγκαταστάσεις για να το φροντίσετε».Και να ελέγξετε φυσικά τη νομοθεσία της χώρας σας για το πού και πώς επιτρέπεται να έχετε ένα κατσίκι.Φαίνεται πάντως πως αν δεν ανακοπεί η μόδα, σύντομα τα κατσίκια θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας πρωταγωνιστώντας στα βιντεάκια του άμεσου μέλλοντος…newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου