ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Υστέρνια, λευκό του μαρμάρου και μπλε του ορίζοντα



Δύο εκδοχές υπάρχουν για το παράξενο όνομα αυτού του υπέροχου χωριού της Τήνου. Τα Υστέρνια λέγεται πως πήραν το όνομά τους είτε επειδή στο παρελθόν ήταν το τελευταίο στο οποίο περνούσε δρόμος είτε από τις πολλές στέρνες που υπήρχαν στη γύρω περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, τα Υστέρνια είναι ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς φτάνοντας στην Τήνο. Βρίσκονται 23 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Τήνου και 4 χιλιόμετρα ανατολικά του Πανόρμου, στο δυτικό τμήμα του νησιού που είναι γνωστό ως Έξω Μεριά. Είναι χτισμένα σε υψόμετρο 310 μέτρων, μοιάζουν σαν να κρέμονται, αμφιθεατρικά, στην πλαγιά Μεροβίγλια. Υπήρξαν το δεύτερο σημαντικότερο κέντρο μαρμαροτεχνίας στην Τήνο μετά τον Πάνορμο, αναδεικνύοντας μερικούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες γλύπτες.

Η τοποθεσία του χαρίζει στο χωριό εκπληκτική θέα στα γύρω νησιά και ιδιαίτερα τη Σύρο. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Όμως τα Υστέρνια κρύβουν την ομορφιά τους σε κάθε γωνιά τους. Στα φροντισμένα σπίτια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις καμάρες, τις λουλουδιασμένες αυλές, τους ολάνθιστους κήπους, τα πλατάνια και τα άφθονα νερά τους και φυσικά τις μαρμάρινες κατασκευές που εκπέμπουν το μεράκι του δημιουργού τους. Κάντε μια στάση και στο Μουσείο Υστερνιωτών όπου εκτίθενται έργα ντόπιων καλλιτεχνών.

Δυτικά του οικισμού παραμένουν αγέρωχοι οκτώ ανεμόμυλοι, αυθεντικό δείγμα λαϊκής τέχνης, που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Ο Όρμος Υστερνίων είναι ο παραθαλάσσιος οικισμός. Η παραλία Σχοινάκι, στα ανατολικά του, είναι μικρή αμμουδιά, συνήθως απάνεμη. Χαλαρώστε στη γενναιόδωρη σκιά που προσφέρουν τα αρμυρίκια κι απολαύστε το Αιγαίο.









newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου