ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Η αμερικανική πολιτεία του Νότου που έγινε γνωστή από ένα τραγούδι του 1974



Εντυπωσιακοί ουρανοξύστες, νόστιμη κουζίνα του
νότου και καταπράσινη φύση θα βρει ο ταξιδιώτης που θα φτάσει στην πολιτεία των ΗΠΑ.


Η Αλαμπάμα βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει πρωτεύουσα το Μοντγκόμερι. Ο ομώνυμος ποταμός που διασχίζει την πολιτεία σχηματίζεται από τα νερά δύο άλλων ποταμών, του Ταλαπρούζε και του Κρούζε που εκβάλλουν σε αυτόν.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται ίσως στο μυαλό κάποιου όταν ακούει το όνομα Αλαμπάμα είναι το γνωστό τραγούδι «Sweet Home Alabama του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd. Το τραγούδι γράφτηκε για τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στον αμερικανικό Νότο, όπου ο ρατσισμός και ο υπερσυντηρητισμός βρίσκονταν σε έξαρση.


Η πολιτεία ήταν ιδιαίτερα συντηρητική και υπήρξε πεδίο αντιπαράθεσης των ρατσιστικών και των αντιρατσιστικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά η Αλαμπάμα χρησιμοποιήθηκε συμβολικά.

Η Αλαμπάμα είναι γνωστή κι ως η «Καρδιά του Ντίξι», όπου Ντίξι (Dixie) είναι ένα παρατσούκλι για τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Φιλοξενεί τέσσερα από τα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου, το Legion Field, το Bryant-Denny Stadium, το Talladega Superspeedway και το Jordan-Hare Stadium. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μοντγκόμερι και το φεστιβάλ Alabama Shakespeare.

Οι καταρράκτες Noccalula εκρέουν από τους δυτικούς πρόποδες ενός βουνού. Σύμφωνα με τοπικούς θρύλους έχουν μαγικές ιδιότητες και προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα κάθε εποχή του χρόνου.







Πληροφορίες - Φωτογραφίες

alvmberus000Αλαμπάμα / ΗΠΑ

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω
Νόμισμα: Δολάριο
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 16 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα μέσω Λονδίνου και Ατλάντα και 21 ώρες και 11 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου, Στουτγάρδης  και Ατλάντα.
ΑΛΑΜΠΑΜΑ ΗΠΑΑΛΑΜΠΑΜΑ ΗΠΑΑΛΑΜΠΑΜΑ ΗΠΑ


newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου