ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

H ΕΛΜΕ Γρεβενών διαμαρτύρεται για τη μη λειτουργία της..

Διαμαρτυρία: Για πρώτη φορά φέτος, καταστρατηγήθηκαν διατάξεις και περιορίστηκε η συνδικαλιστική έκφραση-ελευθερία συναδέλφων..

Μετά την ανακοίνωση της τελευταίας φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ,
την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, η ΕΛΜΕ Γρεβενών συνεχίζει να ναι ανενεργή και ΄΄ορφανή΄΄. 
Τρία από τα πέντε μέλη της (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας) δεν έχουν αποσπαστεί, και αυτό καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της ΕΛΜΕ Γρεβενών.

Κατά τις εκλογικές διαδικασίες για τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ , οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα και του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό νόμο και την ερμηνεία των διατάξεων του (Ν 1264/1982 αρθ. 14-18,, του Ν. 1566/1985 αρθ. 16 και του Ν.3528/2007 αρθ.46 ), τα αιρετά μέλη του ΔΣ των ΕΛΜΕ δικαιούνται απόσπασης στο ΠΥΣΔΕ της περιοχής όπου έχουν εκλεγεί, διαφορετικά καταργείται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από τους συναδέλφους αυτούς.

Για πρώτη φορά φέτος, καταστρατηγήθηκαν διατάξεις και περιορίστηκε η συνδικαλιστική έκφραση-ελευθερία συναδέλφων.

Η μη χορήγηση απόσπασης σε μέλη ΔΣ ΕΛΜΕ στο ΠΥΣΔΕ της περιοχής όπου έχουν εκλεγεί, αποτελεί μείζον πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα ουσιαστικής εκπροσώπησης των κατά τόπους ΕΛΜΕ και κατά συνέπεια όλων των εκπαιδευτικών, συνιστώντας αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης.

Τα ανωτέρω αποτελούν βαρύτατο πλήγμα για την εκπαιδευτική κοινότητα και οδυνηρή ήττα για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Για να μπορέσει η ΕΛΜΕ Γρεβενών να λειτουργήσει και να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της με τα πολλά προβλήματα που απασχολούν και ταλανίζουν τον κλάδο στην δύσκολη περιοχή των Γρεβενών (ορεινότητα, άσχημες καιρικές συνθήκες, δύσκολες μετακινήσεις κ.α)



Ζητούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να απαιτήσει:

την ομαλή λειτουργία της ΕΛΜΕ Γρεβενών με την απόσπαση των εκλεγμένων μελών της κατά προτεραιότητα αλλά και την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης στα λειτουργικά κενά που υπάρχουν, με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που διέπουν την πολιτική των αποσπάσεων και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των συναδέλφων λόγω των απαράδεκτων αντι-εκπαιδευτικών πολιτικών των τελευταίων ημερών.

Με βάση τα παραπάνω η παρουσία της ΕΛΜΕ Γρεβενών στη συνέλευση προέδρων για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου (μηδενικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, αύξηση ωραρίου, μηδενικές μεταθέσεις, ελάχιστες αποσπάσεις, συμπλήρωση ωραρίου σε 3-5 σχολεία, τη μισθολογική καθήλωση μετά από τις μειώσεις κατά 35%, τη δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 και εργασίας στα 40 για συνταξιοδότηση, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, την κατάργηση των υποστηρικτικών δομών κ.α.) είναι ΑΔΥΝΑΤΗ, όπως επίσης αδύνατη θα είναι και η κάλυψη υποχρεώσεων της στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Μπόλης Δημήτριος Φακή Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου