Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Άγνωστες γωνιές και μυστικά μέρη της Αιώνιας ΠόληςΑριστοκρατική και μεγαλόπρεπη η Αιώνια Πόλη στέκει αγέρωχη στους αιώνες.

Η Ρώμη συνδυάζει τη γοητεία του παλιού με τον μοντέρνο τρόπο ζωής, ενώ πρόκειται για την πόλη που γέννησε ταλέντα όπως ο Μποτιτσέλι, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ο Μιχαήλ Άγγελος.

Το Κολοσσαίο και η περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης, που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Παρόλα αυτά ο επισκέπτης θα ανακαλύψει ότι διαθέτει άλλες τόσες εκπλήξεις για να συναρπάσει και μέρη τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά.

Η Αρχαία Όστια είναι ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου λιμανιού της Ρώμης και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά του κέντρου. Τα αρχαία κτίρια και τα εντυπωσιακά μωσαϊκά της έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό «δεύτερη Πομπηία». Φιλοξενεί ένα αρχαίο θέατρο και την αρχαία αγορά των θαλάσσιων εμπόρων.

Εντυπωσιακά γλυπτά, τρία μουσεία παγκόσμια φήμης, σιντριβάνια, τεράστιοι κήποι και λίμνες φιλοξενεί το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης. Η Villa Borghese έχει έκταση περίπου 1700 στρέμματα και ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά, γνωστά έργα τέχνης στη Galleria Borghese.

Τα ιστορικά στούντιο της Cinecitta θεωρούνταν η καρδιά του ιταλικού κινηματογράφου και είναι ανοιχτά στο κοινό για επίσκεψη. Ο ταξιδιώτης θα περιπλανηθεί σε αρχαία ανάκτορα, αμερικανικές συνοικίες της δεκαετίας του ’40 και αίθουσες όπου μεγαλούργησε ο Φελίνι, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του κινηματογράφου του 20ού αιώνα.

Το Trastevere αποτελεί την Πλάκα των Ρωμαίων και είναι ιδανικό για χαλαρές βόλτες με μπαράκια που προτιμούν οι ντόπιοι.

Για μοναδική θέα στην πόλη και ρομαντικές βόλτες ο λόφος του Pincio ή του Gianicolo είναι ιδανικός καθώς ξετυλίγεται μπροστά το ιστορικό κέντρο.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Ρώμη / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 1 ώρα και 55 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.
Αρχαία ΌστιαΑρχαία ΌστιαVilla BorgheseVilla BorgheseΣτούντιο της CinecittaTrastevereTrasteverenewsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου