ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Γρεβενά: Διασώθηκε αρκούδα που έπεσε σε παγίδα αγριογούρουνου





Από το λαιμό πιάστηκε σε
παράνομη παγίδα αγριογούρουνου μια αρκούδα σε πυκνοδασωμένη περιοχή, κοντά στον οικισμό Περιβολάκι Γρεβενών, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.

Μέλος του κυνηγετικού Συλλόγου Γρεβενών, που επέστρεφε από συλλογή μανιταριών, εντόπισε την αρκούδα και ειδοποίησε την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» και την Διεύθυνση Δασών Γρεβενών.



Στο σημείο έσπευσαν δύο δασοφύλακες, ενώ ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση περιστατικών αλληλεπίδρασης ανθρώπου και αρκούδας και ειδοποιήθηκαν επίσης η περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ», η ΣΤ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου- Αώου και Πίνδου. Η ομάδα άμεσης επέμβασης που δημιουργήθηκε από στελέχη όλων των παραπάνω φορέων πραγματοποίησε χθες το πρωί την επιχείρηση απεγκλωβισμού της αρκούδας.


Το ζώο, καθώς ήταν τουλάχιστον 24 ώρες εγκλωβισμένο στην παγίδα, ήταν εμφανώς αφυδατωμένο και στρεσαρισμένο και εάν είχε μείνει λίγες ώρες παραπάνω, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι θα κατέληγε από εξάντληση ή και πνιγμό μέσα σε ένα κρατήρα λάσπης.

Μόλις εντοπίστηκε αναισθητοποιήθηκε από τον κτηνίατρο του «Αρκτούρου» και απελευθερώθηκε από τη συρμάτινη θηλιά, χωρίς να επιδεινωθεί το τραύμα που είχε στον λαιμό. Στην αρκούδα τοποθετήθηκε δορυφορικό ραδιοκολλάρο, ώστε να παρακολουθείται το γεωγραφικό της στίγμα.

Μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών και της θηροφυλακής της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, στην παρακείμενη θέση της εγκλωβισμένης αρκούδας, εντοπίστηκαν και άλλες έξι παράνομες παγίδες για αγριογούρουνα, οι οποίες καταστράφηκαν.

Οι οργανώσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για την τρίτη φορά που αρκούδα πιάνεται σε παγίδα τα τελευταία δύο χρόνια και γνωστοποιούν ότι η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστων.









newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου