Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Αυτοί είναι οι 14 Έλληνες στην παγκόσμια λίστα με τους ισχυρότερους της ναυτιλίαςΔεκατέσσερις Έλληνες επιχειρηματίες περιλαμβάνονται στους 100 ανθρώπους με
τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2017 σύμφωνα με την διεθνή ναυτιλιακή επιθεώρηση, Lloyd's List.
Ο πρώτος Έλληνας, στην παγκόσμια κατάταξη, είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης, και βρίσκεται στην 8η θέση του Lloyd's List Top 100 in Shipping 2017.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Γιάννης Αγγελικούσης χαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος ιδιώτης εφοπλιστής διεθνώς.
Δεύτερος Έλληνας και 15ος στη γενική κατάταξη είναι ο Γιώργος Προκοπίου, για τον οποίο εκτιμάται πως διαθέτει «καλή αίσθηση των αγορών και για τα δεξαμενόπλοια και για το υγροποιημένο φυσικό αέριο και το ξηρό φορτίο». Τρίτη ελληνική παρουσία καταγράφεται στην 26η θέση, με την Αγγελική Φράγκου, από τις ελάχιστες γυναίκες της λίστας.
Στην 27η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Οικονόμου, με τις δύο ναυτιλιακές εταιρείες, DryShips και Ocean Rig, και ακολουθεί 29ος ο Παναγιώτης (Peter) Γ. Λιβανός, με 27 μεγάλα δεξαμενόπλοια μεταφοράς LNG των GasLog και GasLog Partners.Έπονται στην 38η θέση ο Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της Star Bulk, και στη 46η ο Νικόλας Τσάκος, πρόεδρος της διεθνούς ένωσης πλοιοκτητών δεξαμενόπλοιων, Intertanko.
Ο επικεφαλής της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος, κατατάσσεται 54ος με εξειδίκευση στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης βρίσκεται στην 57η θέση, ενώ στην 66η θέση κατατάσσεται ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Ο Πέτρος Γεωργιόπουλος είναι στην 69η θέση, ως επικεφαλής της General Maritime, η οποία εκτελεί επενδυτικό πρόγραμμα 2,1 δισ. δολ. σε 21 πολύ μεγάλα δεξαμενόπλοια.
Στην 83η θέση βρίσκεται ο Γιάννης Πλατσιδάκης, επικεφαλής της Ενώσεως Πλοιοκτητών Φορτηγών Πλοίων Intercargo και εκ των κορυφαίων στελεχών του ομίλου Angelicoussis. Ο Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος από φέτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοιοκτητών, ECSA, είναι στην 95η θέση, και στην 96η η Δέσποινα Θεοδοσίου, επικεφαλής της ομάδας πίεσης Women's International Shipping & Trading Association (Wista).
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου