ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Υπέρβαρη 274 κιλών εξομολογείται: Η μητέρα μου με κατέστρεψε [εικόνες]


Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη νοσηρή παχυσαρκία ανέδειξε τον ρόλο των γονιών στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους.

Η Σούζαν Φάρμερ, από το Εντι του Τέξας, ζυγίζει 247 κιλά και οι γιατροί της είπαν ότι θα πεθάνει αν δεν χάσει περισσότερο από το μισό του σωματικού βάρους της.



Όμως, ενώ η 37χρονη ήταν αποφασισμένη να ρίξει το βάρος, η μητέρα της συνέχισε να της αγοράζει λιπαρά τρόφιμα και γλυκά με αποτέλεσμα η Σούζαν να φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να σταθεί όρθια ή να περπατήσει για από 30 δευτερόλεπτα.
Οπως είπε η ίδια στην εκπομπή: «Η ζωή μου είναι άθλια, πονάω όλη την ώρα. Δεν μπορώ να σηκωθώ έχοντας αυτό το μεγάλο στομάχι, γιατί με τραβάει κάτω τόσο άσχημα που νομίζω ότι θα κοπεί το δέρμα μου. Εχω πρόβλημα στην αναπνοή, ειδικά όταν σηκώνομαι όρθια, ενώ φοβάμαι ότι αν πέσω δε θα μπορεί κανείς να με σηκώσει.»
Η 37χρονη Σούζαν συνεχίζει να ζει με τη μητέρα της Νίτα, η οποία φροντίζει την κόρη της και τα κάνει όλα γι' αυτήν, το πλύσιμο, το μαγείρεμα και το καθάρισμα.
Αν και η Νίτα παραδέχεται ότι το βάρος της κόρης της βάζει τη ζωή της σε σοβαρό κίνδυνο, αδυνατεί να σταματήσει να της αγοράζει φαγητά.
Η εκπομπή τις ακολούθησε στο σουπερμάρκετ και εκεί η Σούζαν ζήτησε από τις πωλήτριες ειδική καρέκλα για να μπορεί να μετακινηθεί, αλλά τις είπαν ότι ήταν όλες εκτός λειτουργίας. Τότε η Σούζαν ξέσπασε σε κλάματα φωνάζοντας ότι «δεν μπορώ να περπατήσω σε αυτό το καταραμένο κατάστημα». Η μητέρα της την βοήθησε να καθίσει σε μία γωνία και αμέσως μετά την ρώτησε τι κέικ θέλει να της αγοράσει. Μάλιστα, με την ίδια απάθεια, στη συνέχεια βάζει στο καρότσι της τεράστια πακέτα πατατάκια και μπουκάλες κοκακόλα.
Η Σούζαν ξεσπάει σε λυγμούς στην κάμερα: «το βάρος μου έχει φτάσει σε σημείο όπου δεν μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου πια, ζω με τη μητέρα μου για να με φροντίζει»
Όταν οι παραγωγοί μίλησαν στη μητέρα και την αδελφή της Σούζαν έγινε σαφές ότι μια τραυματική παιδική ηλικία ήταν η βασική αιτία για την αύξηση του σωματικού βάρους της, αλλά, επίσης, ότι η μητέρα της Νίτα προσπαθούσε να κάνει τη κόρη της χαρούμενη ταΐζοντας την λιχουδιές.
Οπως αποκαλύπτει η Νίτα «Οταν η Σούζαν ήταν περίπου 4 ή 5 ετών, εγώ και ο πατέρας της αρχίσαμε να τσακωνόμαστε πολύ. Ηταν αλκοολικός, ερχόταν στο σπίτι μεθυσμένος και κάποιος επρόκειτο να τις φάει, είτε εγώ είτε η Σούζαν. Οταν η Σούζαν στεναχωριόταν πήγαινα αμέσως στο σούπερμαρκετ. Παγωτά, καραμέλες, ότι ήθελε της το αγόραζα. Το φαγητό ήταν η απόδραση της.»
Η κατάσταση χτύπησε κόκκινο όταν η Σούζαν ήταν 17, ο πατέρας της ήρθε στο σπίτι μεθυσμένος μια μέρα και άρχισε να φωνάζει στη γυναίκα του και έβγαλε κυνηγετικό όπλο.
Η Σούζαν και η αδελφή της Στέφανι μπήκαν ανάμεσα τους για να τη σώσουν και εκείνος έφυγε από το σπίτι και η μητέρα έκανε αίτηση διαζυγίου.
Οπως εξηγεί η Νίτα « από τότε η Σούζαν απλά παίρνει βάρος και δεν έχει σταματήσει. Απλά συνεχίζει να μεγαλώνει. »
Σε μια προσπάθεια να χάσει τα κιλά η Σούζαν πήγε σε ένα νοσοκομείο στο Τέξας για να προσπαθήσει να μάθει αν επιδέχεται χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους. Εκεί ζυγίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια και η ζυγαριά χτύπησε τα 274 κιλά.
Ο Δρ στο νοσοκομείο της λέει ότι πρέπει να χάσει τουλάχιστον 50 κιλά πριν να είναι ασφαλές για εκείνη να χειρουργηθεί, αλλιώς διατρέχει τεράστιο κίνδυνο αναπνευστικής ανεπάρκειας, αν κάνει γενική αναισθησία.
Η Σούζαν πηγαίνει στο σπίτι και αναθεωρεί πλήρως τη διατροφή της, τρώει γιαούρτι για πρωινό, αυγά για μεσημεριανό και σαλάτα με τα περισσότερα γεύματα, ενώ πιέζει τον εαυτό της να καταφέρει να περπατήσει χωρίς να χρειάζεται να κάθεται συνέχεια.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου