ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Η γραφική πόλη από γρανίτη στη Σκωτία



Χτισμένη στην βόρειο-
ανατολική ακτή της Σκοτίας η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Dee και Don στη Βόρεια Θάλασσα.

Χαρακτηρίζεται από περίτεχνη αρχιτεκτονική και αναφέρεται συχνά ως «η πόλη από γρανίτη», καθώς τα περισσότερα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί είναι από γρανίτη που εξορύσσεται μέσα και γύρω από την πόλη.

Το Αμπερντίν βρίσκεται περίπου 190 χιλιόμετρα βόρεια του Εδιμβούργου και συνδυάζει κοσμοπολιτισμό και έντονη νυχτερινή ζωή.

Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την πόλη, περπατώντας στους πλακόστρωτους δρόμους και τα ιστορικά κτίρια του πανεπιστημίου του Ολντ Αμπερντίν

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη γειτονιά των ψαράδων του Φουτντί και το πολύβουο λιμάνι, όπου μπορεί να δει δελφίνια και τον Καθεδρικό Ναό με τους εντυπωσιακούς δίδυμους πύργους, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα οχυρωμένου καθεδρικού. Με μικρές αγροικίες και πολύχρωμους κήπους αποτελεί ένα ιδιαίτερο προορισμό για τον ταξιδιώτη.

Στην γκαλερί Aberdeen θα ανακαλύψει κανείς εξαιρετικές συλλογές ζωγραφικής, γλυπτικής και κοστουμιών και στο κάστρο Dunnottar σε ύψος 49 μέτρων θα θαυμάσει την πανοραμική θέα της Βόρειας Θάλασσας στην άκρη μιας απότομης βραχοκορφής.

Αποτελεί μια από τις μοναδικές πόλεις με αμμώδη παραλία στη Βρετανία ενώ λίγο έξω από την πόλη, το Royal Deeside και το Εθνικό Πάρκο Cairngorms κλέβουν τις εντυπώσεις.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Αμπερντίν / Σκωτία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Στερλίνα (1,17 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού μέσω Φρανκφούρτης είναι 6 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 7 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου και Άμστερνταμ.







newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου