ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Κυριάκος Ταταρίδης: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Πάγκοσμια πολιτιστική κληρονομιά

Ένα γράμμα προς τον ΟΗΕ και την ΟΥΝΕΣΚΟ




Πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες για την Μακεδονία του έθνους των
Ελλήνων, όπως η παγκόσμια ιστορία έχει καταγράψει στην τρισχιλιετή ζωή της πάνω στην γη.

Δεν είναι υπόθεση μόνο των Ελλήνων η διατήρηση και ο σεβασμός απέναντι στην ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας, αλλά, πρώτα και κύρια του οργανισμού της Ουνέσκο, που προστατεύει τα επιτεύγματα και τις δημιουργίες του παγκόσμιου πολιτισμού και τα έχει καταγράψει σαν διατηρητέα μνημεία της ανθρωπότητας.

Δεν χρειάζεται ένα δημοψήφισμα για να καταδείξουμε τις διαθέσεις του Ελληνικού λαού που, εξάλλου, είναι δεδομένες.

Έτσι, ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΗΕ είναι να προστατεύσει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο στα μνημεία που κατασκεύασαν οι άνθρωποι ανά τους αιώνες, αλλά και στον ΆΥΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ που περιλαμβάνει τα γράμματα, την ποίηση, την μουσική, τα ήθη και έθιμα και την ιστορική ταυτότητα όλων των λαών της γης.



Έτσι, κύριε Νίμιτς ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΤΟΥ ΟΗΕ θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις και σίγουρα γνωρίζεις πως δεν επιτρέπεται ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σε έναν λαό να υποκλέπτει την ιστορία ενός άλλου έθνους, μόνο και μόνο για να αυτοπροσδιοριστεί ιστορικά με ένα ξένο με αυτό όνομα. Ακόμη, και αν όπως λέτε ήδη 100 χώρες χρησιμοποιούν το όνομα ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨, θα έπρεπε με δική σας πρωτοβουλία του ΟΗΕ και της ΟΥΝΕΣΚΟ, ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ ως ιστορική ανακρίβεια και πολιτιστική υποκλοπή την αυθαίρετη διεκδίκηση των Σκοπίων να ονοματιστούν με όποια μορφής χρήσης του όρου Μακεδονία και να αποκαταστήσετε τα πράγματα, ακόμη και αν μέχρι σήμερα, έχουν παραχαραχθεί.

Η Ιστορική μνήμη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ των Ελλήνων και των Σκοπιανών, αλλά υποχρέωση της ανθρωπότητας να διαφυλάξει την πολιτισμική κληρονομιά και την ιστορική ταυτότητα όλων των λαών της γης.

Ως εκ΄τούτου, δεν πρέπει και δεν μπορεί με τις αρχές που πρέπει να τηρούν από τον ιδρυτικό τους ρόλο η ΟΥΝΕΣΚΟ και ο ΟΗΕ, να επιτρέπουν σε οποιαδήποτε χώρα στη γη να σφετερίζεται την ιστορική και πολιτισμική υπόσταση ενός άλλου λαού και ενός διαφορετικού έθνους.

Έτσι, το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδας και των Σκοπίων, αλλά της ίδιας της ανθρωπότητας που με τα θεσμικά της όργανα οφείλει να βάλει μια τάξη σε αυτή την ωμή παραχάραξη και τον σφετερισμό που επιχειρείται σε βάρος του Ελληνικού Έθνους.



Μετά τιμής
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου