ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ευάγγελος Σημανδράκος για το κέντρο κατάταξης οπλιτών στα Γρεβενά: Επέρχεται ένα πλήγμα στην τοπική οικονομία και κοινωνία των Γρεβενών




Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και
κατόπιν πρωτοβουλιών μας για ενημέρωση, αλλάζει ο τρόπος κατάταξης των οπλιτών από την επόμενη ΕΣΣΟ. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) ανά την επικράτεια, στα οποία οι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιάζονται και κατόπιν των απαραίτητων εξετάσεων και παροχής ιματισμού θα προωθούνται στις μονάδες της περιφέρειάς τους, ενώ θα επιστρέφουν πάλι στα ΣΥΠΟ για εκπαίδευση και ορκωμοσία.
Όμως με το νέο σχεδιασμό, που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας, ανακύπτει ζήτημα αναφορικά με το Κέντρο κατάταξης των Γρεβενών, αφού αφενός μειώνεται ο αριθμός των νεοσυλλέκτων που θα παρουσιάζονται κατ’ έτος και αφετέρου μειώνονται και οι ημέρες παραμονής των οπλιτών στο νέο ΣΥΠΟ.


Παρότι το Κέντρο κατάταξης των Γρεβενών θα παραμείνει ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών για τη Δυτική Μακεδονία, εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπλιτών που θα παρουσιάζονται θα μειωθεί σε 1.000 – 1.200 το χρόνο, από περίπου 2.000 που ήταν μέχρι πρότινος, ενώ οι μέρες παραμονής των οπλιτών θα μειωθούν κι αυτές σε 100 από 150 το χρόνο, που ήταν μέχρι πρότινος.
Με το σχεδιασμό αυτό, που σημειωτέων είναι σχεδιασμός του Υπουργείου Άμυνας, επέρχεται ένα πλήγμα στην τοπική οικονομία και κοινωνία των Γρεβενών καθώς τα οφέλη από την μέχρι πρότινος λειτουργία του Κέντρου κατάταξης θα μειωθούν μιας και μειώνονται όπως αναφέρθηκε και ο αριθμός των οπλιτών όπως και οι μέρες παραμονής τους στο στρατόπεδο των Γρεβενών.

Ευάγγελος Σημανδράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου