ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Το 24ωρο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Ο Τζεφ Μπέζος με περιουσία 124,3 δισεκατομμύρια δολάρια πλένει κάθε βράδυ τα πιάτα!






Πώς είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο;
Πολύ ανακουφιστικό-το να μην έχεις χρέη, εκκρεμότητες, ανεξόφλητους λογαριασμούς, τακτοποιημένα τέκνα κλπ-, αλλά και συνάμα αρκετά αγχωτικό (πιθανότατα). Μάλλον αυτό είναι ένα δεδομένο που δε θα ζήσουμε ποτέ στη ζωή μας, οπότε ας γνωρίσουμε το 24ωρο του πλουσιότερου (προς το παρόν) ανθρώπου στον κόσμο.



Το όνομά του είναι Τζεφ Μπέζος και αρκετοί μάλλον έσπευσαν από ενθουσιασμό να του προσάψουν κάποια ελληνική ρίζα στην καταγωγή του -τους ξεγέλασε το επίθετο αλλά η σχέση του 54χρονου με την Ελλάδα ίσως είναι με κάποιο greek food που κάποτε δοκίμασε ή με ελληνικό νησί που σκέφτεται να επισκεφτεί. Σύμφωνα με το Bloomberg, το αφεντικό της Amazon έχει 124,3 δισεκατομμύρια στο όνομά του -εκτός από ιδρυτής και CEO του κολοσσού στις παραγγελίες μέσω ίντερνετ, στα υπάρχοντά του υπολογίστε την Washington Post και την αεροδιαστημική εταιρεία, Blue Origin.
Λοιπόν, πώς μοιάζει η καθημερινότητα, η καθημερινή ρουτίνα ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας; Ο Μπέζος, για αρχή, ξυπνάει με φυσικό τρόπο, χωρίς να πατάει το snooze από κάποιο high tech ξυπνητήρι.

Ο Τζεφ Μπέζος με τη σύζυγό του

Κάθε πρωί από το 1993 οπότε και απέκτησε σύζυγο, τη μυθιστοριογράφο ΜακΚένζι Μπέζος, το ζευγάρι καλημερίζεται με ένα υγιεινό πρωινό και αν και αν ο χρόνος είναι χρήμα ο υπερδραστήριος Μπέζος θέλει τα πρωινά του να τα περνά με την οικογένειά του εξ ου και δεν προγραμματίσει μίτινγκ σε ώρες προ μεσημβρίας- είναι ήδη πάτερ φαμίλιας με τέσσερα παιδιά. Λέγεται πάντως πως δεν είναι και ιδιαίτερα ένθερμος υποστηρικτής των συσκέψεων καθώς υπάρχει η φήμη πως συναντά τους επενδυτές της Amazon για μόλις έξι ώρες το χρόνο. Και όταν τελικά συγκαλεί κάποιο (αναγκαίο) συμβούλιο, φροντίζει να ακολουθεί τον κανόνα «δύο πίτσες», δηλαδή ποτέ δεν οργανώνει ένα meeting όπου δυο πίτσες δε θα έφταναν για ολόκληρη την ομάδα.
Αυτή η «απέχθεια» για τις εργασιακές συναντήσεις ίσως είναι ευτύχημα για τους υφισταμένους του διότι τον ακολουθεί η φήμη ότι είναι αρκετά εκρηκτικός στις αντιδράσεις του, και μάλιστα φέρεται πως έχει προσλάβει έναν ειδικό κόουτς που τον βοηθά να κατευνάζει τα νεύρα του. Ο κύριος Amazon πάντως, σε γενικές γραμμές, κρατάει μια σφιχτή πολιτική στην εταιρεία χωρίς για παράδειγμα να προσφέρει «άχρηστες» παροχές και λοιπά καλούδια όπως δωρεάν γεύματα ή συνεδρίες μασάζ στους υπαλλήλους του.
Στις λοιπές συνήθειες του «πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο», σημειώστε πως ο ουρανίσκος του αρέσκεται μόνο σε ασυνήθιστες γεύσεις. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του παρήγγειλε χταπόδι με πατάτες, μπέικον, γιαούρτι με σκόρδο και αυγά για πρωινό. «Όταν κοιτάζω το μενού, βλέπω τα πράγματα που δεν καταλαβαίνω, αυτά που δεν είχα ποτέ. Πρέπει να πάρω το χταπόδι για πρωινό!».
Εκτός από τα ιδιαίτερα πιάτα, λατρεύει και τις...καντίνες.Το 2014 σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για μια ιδιαίτερα δημοφιλή καντίνα έξω από τη ναυαρχίδα της Amazon. Εσείς πάντως αν διαθέτατε τον πακτωλό χρημάτων του Μπέζος, θα πιάνατε στα χέρια σας σφουγγάρι και υγρό απορρυπαντικό; Ο κύριος Μπέζος, ακολουθεί σχεδόν πάντα μια ιεροτελεστία μετά το δείπνο: Το πλύσιμο των πιάτων. «Είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως αυτό είναι το πιο σέξι πράγμα που κάνω».



Το μόνο σίγουρο είναι ότι... δεν είναι σίγουρο ποια είναι η ρουτίνα που ακολουθεί αναφορικά με κάποιο σπορ. Ωστόσο, οι φωτογραφίες του CEO σε διάσκεψη προκάλεσαν συγκρίσεις με τον Βιν Ντίζελ, καθώς οι σχολιαστές σημείωσαν την ιδιαίτερα έντονη μυϊκή του εμφάνιση.
Το Amazon προσφέρει πολλές δημοφιλείς πρωτότυπες σειρές όπως «The Man in the High Castle» και «Transparent», αλλά ο ιδιοκτήτης της είναι φαν του Star Trek. Έκανε μάλιστα και ένα πέρασμα από την ταινία «Star Trek Beyond» (2017). Εκτός από το να παρακολουθεί φανατικά το «Star Trek», ο Μπέζος έχει ακόμη ένα χόμπι- σχετικό με το διάστημα: Με ένα υποβρύχιο, ψάχνει να εντοπίσει παλιούς πυραύλους της NASA- συχνά παίρνει μαζί και τα παιδιά του για να ζήσουν την περιπέτεια.
Μετά από όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα του ύπνου. Ο 54χρονος δισεκατομμυριούχος φροντίζει να ξεκουράζεται αρκετά- κοιμάται για τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου