ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Οι ανείπωτες τραγωδίες στη ζωή του Κίανου Ριβς



Σφραγίστηκε στη

συνείδησή μας ως ο «Εκλεκτός», αυτός που θα απελευθέρωνε την ανθρωπότητα από την πλάνη της. Ο Νίο του «Matrix» ή όπως όλοι τον ξέρουμε Κίανου Ριβς έζησε μια ζωή γεμάτη τραγωδίες, με τη μοίρα να του επιφυλάσσει πολύ άσχημα παιχνίδια και εκείνον να λέει χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξή του το 2006: «Η θλίψη αλλάζει μορφή, αλλά ποτέ δεν τελειώνει».

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Κίανου Ριβς έχει αρκετή από τη λάμψη του Χόλιγουντ. Η επιτυχία του «Matrix» και των δύο σίκουελ ήταν μεγάλη, αλλά δεν ήταν μόνο αυτή που τον καθιέρωσε στην συνείδηση των σινεφίλ ως έναν ταλαντούχο ηθοποιό. Έπαιξε και σε άλλες παραγωγές μεταξύ των οποίων το «Speed» με τη Σάντρα Μπούλοκ, «Επικίνδυνες σχέσεις» με τον Τζον Μάλκοβιτς, «Ο δικηγόρος του διαβόλου» με τον Αλ Πατσίνο και τη Σαρλίζ Θέρον, «Οι αντικαταστάτες» με τον Τζιν Χάκμαν και πλήθος άλλων.

Η τύχη όμως που ακολουθούσε την καριέρα του δεν ακολούθησε και την προσωπική ζωή του. Οι ατυχίες και οι κακοδαιμονίες τον βρήκαν από πολύ νωρίς και εκείνος τις πάλεψε και κατάφερνε πάντα να αναδύεται μέσα από τις στάχτες του.

Γεννημένος το 1964 στη Βηρυτό του Λιβάνου με καταγωγή από Χαβάη, Ασία και Βρετανία, είδε στην τρυφερή ηλικία των τριών ετών τους γονείς του να χωρίζουν. Η αντρική φιγούρα του πατέρα του υπήρχε στη ζωή του Κίανου μέχρι την ηλικία των 13 ετών, όταν και συναντήθηκε τελευταία φορά μαζί του.

«Πέρασα τις τελευταίες διακοπές μου μαζί του τότε. Την τελευταία μας μέρα καθίσαμε στη βεράντα και κοιτάζαμε τον ουρανό. Με δυσκολία είπε λίγες λέξεις. Την επόμενη μέρα με πήγε στο αεροδρόμιο. Από τότε και για τα επόμενα χρόνια δεν ξανακούσαμε τίποτα από εκείνον. Ούτε τηλεφωνήματα, ούτε γράμματα, τίποτα» είχε πει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του το 2002 στην ιστοσελίδα whoaisnotme.net. Το 1994 ο Ριβς πληροφορήθηκε ότι πατέρας του καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακής για κατοχή κοκαΐνης.

Σαν παιδί άλλαξε πολλές πόλεις διαμονής, καθώς η μητέρα του ως σχεδιάστρια κινηματογραφικών κουστουμιών ταξίδευε πολύ, και έζησε με πολλούς πατριούς. Μεγάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Τορόντο του Καναδά με τους παππούδες και τις νταντάδες του. Ήταν δυσλεκτικός και αυτό σε συνδυασμό με την αντιδραστικότητά του έκανε δύσκολα τα μαθητικά του χρόνια. Τελικά στα 17 παράτησε τα θρανία για να κυνηγήσει το όνειρό του, που δεν ήταν άλλο από την υποκριτική.



Σε ηλικία 29 ετών η ζωή του Κίανου Ριβς συνταράσσεται από μια τραγωδία. Ο κολλητός του φίλος Ρίβερ Φοίνιξ, με τον οποίο είχαν παίξει μαζί στην ταινία «Το δικό μου Αϊντάχο», αδερφός του σταρ της ηθοποιίας Χοακίν Φοίνιξ, καταρρέει έξω από το νυχτερινό κέντρο του Τζόνι Ντεπ, Viper Room, δυτικά του Χόλιγουντ. Ο Ρίβερ, που ήταν ο αντίποδας του στερεότυπου σταρ, αφήνει την τελευταία του πνοή από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ήταν μόλις 23 ετών.



Έξι χρόνια αργότερα, το 1999, μια νέα τραγωδία χτυπά τον Κίανου Ριβς. Η αγάπη της ζωής του, Τζένιφερ Σάιμ, φέρνει στον κόσμο την κόρη τους, που γεννιέται νεκρή. Το ζευγάρι θάβει την Άβα και ο ανείπωτος πόνος αρχίζει να διαλύει τη σχέση τους. Ο καθένας κλείνεται στον μικρόκοσμό του και λίγο καιρό μετά την κηδεία χωρίζουν.

Δεκαοχτώ μήνες μετά το θάνατο του μωρού ο Ριβς έρχεται αντιμέτωπος με ακόμα μια απώλεια, που τον διαλύει ακόμα περισσότερο. Η πρώην αγαπημένη του, με την οποία διατηρούσαν καλή σχέση μετά το χωρισμό, σκοτώνεται σε τροχαίο. Η Τζένιφερ φεύγοντας ένα βράδυ από τη δισκογραφική εταιρεία όπου εργαζόταν, χάνει τον έλεγχο του τζιπ της, το οποίο αναποδογυρίζει δεκάδες φορές, πέφτει πάνω σε άλλα αυτοκίνητα και εκείνη εκτοξεύεται έξω από το όχημα. Σύμφωνα με τις Αρχές η Σάιμ πέθανε ακαριαία. Μέσα στο αμάξι της βρέθηκαν αντικαταθλιπτικά χάπια, τα οποία έπαιρνε προσπαθώντας να ξεπεράσει την κατάθλιψη μετά το θάνατο της κόρης της και λευκή σκόνη.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Parade» ο Ριβς είχε πει για το τραγικό γεγονός: «Ο πόνος αλλάζει μορφές, αλλά δεν τελειώνει ποτέ. Οι άνθρωποι έχουν μια εσφαλμένη αντίληψη ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις και να πεις "έφυγε και είμαι καλά". Αλλά κάνουν λάθος. Όταν οι άνθρωποι που αγαπάς φεύγουν, μένεις μόνος. Μου λείπει να είμαι μέρος της ζωής τους και αυτοί της δικής μου. Σκέφτομαι πώς θα ήταν το παρόν αν ήταν εδώ, τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μαζί. Μου λείπουν οι στιγμές που είχαμε περάσει. Γαμώτο, δεν είναι δίκαιο, είναι παράλογο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πιστέψεις ότι η θλίψη θα μεταμορφωθεί και αντί για πόνο και σύγχυση θα είστε μαζί ξανά στη μνήμη σου. Ότι θα υπάρξει παρηγοριά, όχι μόνο απώλεια».



Η μία τραγωδία δίνει τη θέση της σε άλλη. Ενώ ο Ριβς προσπαθεί να διαχειριστεί την απώλεια της Σάιμ, μία από τις αγαπημένες αδερφές του, η Κίμ, διαγιγνώσκεται με λευχαιμία. Ο ηθοποιός «παγώνει» τα γυρίσματα του Μάτριξ ώστε να έχει άπλετο χρόνο να σταθεί στο πλευρό της αδερφής του και στη μάχη της με τον καρκίνο. «Είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα» είχε πει. «Αρχίζεις να αμφισβητείς τα πάντα όταν μια τέτοια κατάσταση βρίσκει κάποιο αγαπημένο πρόσωπό σου».

Ο Κίανου πούλησε το σπίτι του στην Καλιφόρνια και αγόρασε άλλο κοντά στην Κιμ για να της παρέχει την απεριόριστη αγάπη και φροντίδα του. Εκείνη πάλεψε περισσότερο από μία δεκαετία με τη λευχαιμία και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε ύφεση. Ο ηθοποιός έκανε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά ποτέ δεν θέλησε να συνδέσει το όνομα και τη φήμη του με αυτόν. Έχει δωρίσει χιλιάδες δολάρια σε προγράμματα για την καταπολέμηση του καρκίνου, αλλά πάντα προσπαθεί να το κάνει χωρίς να το μαθαίνει ο Τύπος.

Παρά τη δόξα του Χόλιγουντ και τη μεγάλη περιουσία του ο Κίανου Ριβς, μέχρι και σήμερα, στα 54 του, προσπαθεί να ζει μια ταπεινή ζωή. Μετακινείται πολύ συχνά με το μετρό και σπάνια με τα ακριβά αυτοκίνητα που διαθέτει. Συνεχίζει τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα και μοιράζεται το πάθος του για τις μηχανές με τον φίλο του Γκαρντ Χόλινγκερ, με τον οποίο έχουν ιδρύσει την εταιρεία σχεδίασης μοτοσικλετών «Arch Motorcycle Company».



Οι τραγωδίες της ζωής του τον δίδαξαν πολλά. «Το αύριο δεν στο εγγυάται κανείς, γι’ αυτό ζήσε το σήμερα […] Έχω βγάλει πολλά λεφτά, αλλά θέλω να χαίρομαι τη ζωή και να μην αγχώνομαι για το πώς θα χτίσω περισσότερο τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Κάθε μάχη στη ζωή σου σε έχει κάνει αυτό που είσαι σήμερα. Να είσαι ευγνώμων για τις δύσκολες στιγμές, αυτές μπορούν να σε κάνουν δυνατότερο» είχε πει.

newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου