Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Τάκης Σιόβας: ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ?Και τι η απορια?για το γεγονος,οτι οι [φιλοι μας] με τοση

σπουδη επιχειρουν ντε και καλα να ονοματισουν το ψευδοκρατος των σκοπιων με το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,οταν η δουλεια τους μπορει εξ ισου να γινει και με την χρηση του παλαιοθεν ονοματος,vardaska? η ο,ποιο αλλο.
Na σημειωσουμε εδω οτι το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εμπεριεχει το ολον ητοι= την ιστορια,τον πολιτισμος,την παραδοση,την εδαφικη ακεραιοτητα,την γλωσσα,τις αποδειξεις[τα κτερισματα],τον αλυτρωτισμο και το κυριωτερο οτι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ειναι η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Παραχωρωντας λοιπον το ονομα,μηπως συμπρατουμε και στον ακρωτηριασμο της ΕΛΛΑΔΟΣ και συμβαλλουμε ακομα στην ολοκληρωση και ισχυροποιηση του μουσουλμανικου τοξου[αλβανια-κοσοβο-σκοπια-βουλγαρια,τουρκια] με ο,τι αυτο συνεπαγεται?συν του οτι θα λειτουργει και ασφυκτικα στην ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ?Τι δεν καταλαβαινουμε?
Υ.Γ.Εκθετω το παραπανω αφηγημα,εμπνεομενος,απο το ποιημα του Καβαφη,ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ιδιαιτερα απο το βαθυτερο νοημα του τελευταιου τετραστιχου και ακομα ιδιαιτερα απο τις τελευταιες δυο γραμμες.........
.................................................................................................Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Takis Siovas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου