ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Κυριάκος Ταταρίδης: Ένα γράμμα για τον Ιβάν Σαββίδη





Δεν ξαφνιάστηκα από την έξαρση των ημερών για τα γεγονότα της Τούμπας.
Ήταν κάτι που το περίμενα να γίνει αργά ή γρήγορα αρκεί ο κ. Σαββίδης να έκανε το λάθος και να τους προσφέρει την ευκαιρία που αναζητούσαν.
Σε ένα περιβάλλον πνιγηρό και θολερό όπου κυριαρχεί ο φθόνος και η δολερή αντιπαλότητα χωρίς κανόνες και αρχές, μην διανοηθείς να βρεθείς έκθετος απέναντι σε αρπακτικά που απαιτούν την κεφαλή σου και παραμονεύουν να εφορμήσουν όταν ευνοϊκά γεγονότα τους δώσουν την αφορμή.
Δυστυχώς στην χώρα μας η πολιτική και η δημόσια ζωή υπό την μορφή ομόκεντρων κύκλων ελέγχονται και διαμορφώνονται από κύκλους συμφερόντων που δεν έχουν καμιά διάθεση να προτάξουν το δημόσιο συμφέρον και την ομαλή λειτουργία των δημοσίων πραγμάτων και επιζητούν για ίδιο συμφέρον τον απόλυτο οικονομικό τους έλεγχο, αδιαφορώντας για πιθανές πληγές και οδυνηρές επιπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν.
Σε τοπική κλίμακα δόλιοι άρχοντες που νοιάζονται για την προσωπική τους εξουσία, χρησιμοποιούν τον θεσμικό τους ρόλο και τα οικονομικά που διαχειρίζονται για να ελέγχουν τοπικές καταστάσεις και να «ταϊζουν» τον προσωπικό τους μηχανισμό. Όποια φωνή και όποια κίνηση εξυγίανσης εμφανιστεί, κινδυνεύει να πνιγεί από την λυσσαλέα αντίδρασή τους. Σε εθνικό επίπεδο τα τεράστια αυτά οικονομικά συγκροτήματα που ελέγχουν το πολιτικό κλίμα και τα μέσα ενημέρωσης διαμορφώνουν ένα νοσηρό και πνιγηρό περιβάλλον όπου όποια υγιής κίνηση εμφανιστεί, κινδυνεύει να ποδοπατηθεί και να εξοντωθεί από την οργανωμένη αντίδρασή του σκληρού και αδίστακτου αυτού κατεστημένου που οδήγησε την χώρα τα τελευταία χρόνια στην παρακμή και στην οικονομική κρίση.
Ο κ. Σαββίδης εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στην οικονομική ζωή της Βόρειας Ελλάδας και ενόχλησε τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας. Οι επενδύσεις του ήταν ανάσα ζωής για κάποιες περιοχές της Βορείου Ελλάδας κάτι που δεν παρατηρείται από εκείνους που το μόνο που τους νοιάζει, χωρίς την ελάχιστη προσφορά διαρκώς να εισπράττουν, προκαλώντας μια διαρκή αιμορραγία στα οικονομικά του κράτους. Η ενασχόληση του κ. Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ τους ενόχλησε ακόμη πιο πολύ γιατί του πρόσφερε λαοφιλία και στήριξη όλου του φίλαθλου κόσμου του μεγάλου αυτού Συλλόγου. Οι διαρκείς επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες ενόχλησαν τους «αεριτζήδες» του κέντρου και τους μεγαλοδημοσιογράφους που τους στηρίζουν και επιδόθηκαν σε έναν διαρκή πόλεμο δυσφήμισης του.
Δυστυχώς όμως, η αφορμή δόθηκε από το λάθος του κ. Σαββίδη να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, κίνηση που τους πρόσφερε την μεγάλη ευκαιρία να επιχειρήσουν την εξόντωσή του, παρόλο που ο πόντιος μεγαλοεπιχειρηματίας αναγνώρισε το σφάλμα του και ζήτησε για αυτό δημόσια συγνώμη.
Αυτές τις μέρες εκτός από την τεράστια προσφορά του μέσα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον χώρο της Βόρειας Ελλάδας, έχω μάθει και δεκάδες ανθρώπινες πρωτοβουλίες του που δεν έχουν έλθει ποτέ στο φώς της δημοσιότητας.
Ως εδώ Κύριοι, μην προκαλείτε άλλο και σπέρνετε εθνική διχόνοια, δημιουργώντας μια επικίνδυνη αντιπαλότητα μεταξύ Βορρά και Νότου που είχε εξαλειφθεί τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν επικροτεί το λάθος του κ. Σαββίδη και κανείς δεν συμφωνεί με την κίνηση του να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, άσχετα αν οι εικόνες που με ιδιαίτερη σχολαστικότητα προβλήθηκαν στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, προκειμένου να εξάρουν την αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας εναντίον του.
Όμως από αυτό το γεγονός και τα αποτελέσματα του μπορεί να προκύψει κάτι καλό τόσο για τα αθλητικά μας δρώμενα όσο και γενικότερα για τα οικονομικά και πολιτικά μας πράγματα. Γεγονότα και εντάσεις που δηλητηριάζουν το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα στην χώρα μας πρέπει οριστικά να εξαλειφθούν και η νομιμότητα με υγιείς κανόνες συμπεριφοράς από τον απλό πολίτη μέχρι και τον επώνυμο παράγοντα να κυριαρχήσουν στην δημόσια ζωή μας.

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου