ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Αυτά είναι τα οκτώ πιο συνηθισμένα ατυχήματα στο σεξ





Το σεξ εκτός από μεγάλη απόλαυση μπορεί να προκαλέσει και
μεγάλο πόνο, καθώς δεν είναι σπάνια τα ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκειά του ή αμέσως μετά. Ποια είναι, όμως, αυτά τα ατυχήματα, πώς μπορούν να προληφθούν και πώς αντιμετωπίζονται.
Oπως αναφέρει στο iatropedia.gr ο χειρουργός-ουρολόγος-ανδρολόγος Δημήτριος Μπορούσας, τα συχνότερα ατυχήματα που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια του σεξ είναι τα εξής οκτώ:
Ρήξη χαλινού
Συναντάται συχνότερα σε εφήβους και νεαρούς άνδρες και ουσιαστικά πρόκειται για τη ρήξη του μικρού τμήματος του δέρματος που ενώνεται με την βάλανο ακριβώς στο κάτω τμήμα της, πλησίον του έξω στομίου της ουρήθρας.
Δεν είναι σοβαρή βλάβη, ωστόσο προκαλεί αιμορραγία και πόνο και απαιτεί διατομή και συρραφή από ουρολόγο.
Εκχυμώσεις στη βάλανο
Πρόκειται για κοκκινίλες και πρήξιμο που εμφανίζονται μετά από έντονη καταπόνηση του πέους και απαιτεί συντηρητική αγωγή.
Παραφίμωση
Εμφανίζεται σε άνδρες με φίμωση που δεν έχει αποκατασταθεί χειρουργικά. Κύριο σύμπτωμά της το ότι, μετά από έντονη στύση, το δέρμα δεν μπορεί να επανέλθει στη θέση του και μένει πίσω πιέζοντας τη βάλανο σαν ζώνη, προκαλώντας έντονο πόνο και πρήξιμο. Χρειάζεται ανάταξη και στη συνέχεια περιτομή από Ουρολόγο
Κάταγμα πέους
Είναι δυνατό να προκληθεί λόγω βιασύνης, κακής στάσης, κακής λίπανσης,ή βίαιου σεξ. Εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα, ενώ μερικές φορές μπορεί να συνοδεύεται με αιματουρία.
Πολύ συχνά είναι επιβεβλημένη η άμεση χειρουργική αντιμετώπιση, εντός το πολύ οκτώ ωρών, για να προληφθούν μόνιμα προβλήματα στύσης.
Τραυματισμός κόλπου ή εντέρου
Είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια βίαιης ή βιαστικής σεξουαλικής επαφής να προκαλούνται άλλοτε πιο ελαφρείς, άλλοτε πιο σοβαροί τραυματισμοί του κόλπου ή του εντέρου.
Συστροφή όρχεως
Συμβαίνει σε βρέφη (αυτόματα), αλλά και σε νεαρούς άνδρες κυρίως μετά το σεξ ή τον αυνανισμό, και εκδηλώνεται με οξύ πόνο και στη συνέχεια πρήξιμο του όρχεως.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια κατά 180 μοίρες περιστροφή του όρχι γύρω από τον εαυτό του, κάτι το οποίο έχει ως συνέπεια να στρίβει και ο σπερματικός τόνος, ο οποίος είναι το κορδόνι από το οποίο κρέμεται ο όρχις. Από τον σπερματικό τόνο περνάνε οι αρτηρίες, οι φλέβες, τα νεύρα και τα λεμφαγγεία του όρχεως. Άρα, η συστροφή έχει ως συνέπεια τη διακοπή της παροχής αίματος προς τον όρχι, με αποτέλεσμα τη νέκρωση και ατροφία του, αν δεν αντιμετωπιστεί χειρουργικά τις πρώτες 6 ώρες
Πριαπισμός
Πριαπισμός είναι πάθηση που εκδηλώνεται ως παρατεταμένη και επώδυνη στύση, η οποία δεν σχετίζεται απαραίτητα με σεξουαλική διέγερση.
Η νόσος μπορεί να παρατηρηθεί σε άτομα τα οποία πάσχουν από δρεπανοκυτταρική αναιμία, λευχαιμία, βλάβες του νωτιαίου μυελού μετά από τραύμα ή αρτηριοφλεβώδη επικοινωνία, ενώ μερικές φορές μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας φαρμακευτικής αγωγής.
Οταν διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες ο πάσχων πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια καθώς η καθυστερημένη αντιμετώπιση οδηγεί σε μόνιμη βλάβη του στυτικού μηχανισμού.
Σεξουαλικώς μεταδιδώμενα νοσήματα
Το συχνότερο και πιθανότερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς λόγω του σεξ είναι να να νοσήσει από κάποιο από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αλλα πιο σοβαρά, άλλα λιγότερο, όλα χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.



  • Ηπατίτιδα B και C
  • Έρπης γεννητικών οργάνων
  • Νόσος των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV)
  • Γονόρροια- Βλεννόρροια
  • Χλαμύδια
  • Μυκόπλασμα
  • Σύφιλη
  • Μονιλίαση – Μύκητες
  • Φθειρίαση-Ψείρες του εφηβαίου
  • Σύνδρομο Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS)
 iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου